сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | В 5 стъпки: нарисувайте красиви и реалистични глухарчета

В 5 стъпки: нарисувайте красиви и реалистични глухарчета

Аз детето | 2021-04-08

В 5 стъпки: нарисувайте красиви и реалистични глухарчета

Не са ли глухарчетата най-простите и в същото време най-красивите диви цветя? Знаете ли, че само в Европа са класифицирани над 1200 вида и подвида на това растение. При това тези цветя не са само за красота. От тях се правят лекарства и дори вкусен чай. Днес обаче няма да правим чай. Е, ако вие искате, може и да си направите, но ние имаме за вас друго предложение. Само в 5 лесни стъпки и с една интересна техника можете да нарисувате най-красивите и реалистични глухарчета.

Но първо ето какво ще ви трябва:

  • син картон (или пък такъв с друг цвят)
  • водни или най-добре темперни бои със зелен, бял, черен и жълт цвят
  • четка за рисуване
  • 5-6 клечки за уши
  • ластик или малко тиксо

Ето и стъпките:

С помощта на четка за рисуване потопена в зелена боя нарисувайте стеблата. Лесно е! От дъното на картона към върха, но само до средата прокарайте една линия, която да е леко накривена към края. За още по-реалистичен вид нарисувайте и листа. В долната част на стеблата нарисувайте малки триъгълничета нагоре, залепени едно за друго.

На върха на стеблата нарисувайте тънки черни линии така, че да са точно до края на зелените и леко извити, като половината от полукръг, а над тях направете и малко жълти точки. Като просто поставяте четката върху листа, натискате и вдигате рязко. Така направете поне 10 точки една до друга.

Вземете 5-6 клечки за уши и ги закрепете една за друга с ластик или малко тиксо.

Потопете ги в бяла боя и след това ги притиснете на върха на стеблата и вдигнете рязко. Направете тези отпечатъци до центъра на глухарчето. Като допълнителен щрих можете да направите глухарче, в което има семена, издухани от вятъра. За да направите това, вие все още отпечатвате по целия център, но след това оставяте малка празнина в горната част.

Вземете една клечка за уши и отпечатайте малка линия от точки, които се носят от глухарчето ви. По този начин можете да направите така, сякаш част от семената са разпилени от вятъра.

По материали от masandpas.comКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град