сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Семейна картина с пръстови отпечатъци – идеалната украса за един щастлив дом

Семейна картина с пръстови отпечатъци – идеалната украса за един щастлив дом

Аз детето | 2021-04-25

Семейна картина с пръстови отпечатъци – идеалната украса за един щастлив дом

Никога не сме се съмнявали, че независимо дали живеете в голям град или малко селце, къща или апартамент, вашият дом е красив. Все пак си е ваш дом и сте го обзавели и декорирали както на вас ви харесва. Знаете ли обаче, кое е нещото, което може да направи всеки дом още по-красив и уютен? Една прекрасна картина. Но не картина като „Мона Лиза“ или на някой друг световноизвестен художник. Такива картини са за галериите. На вас ви е нужна семейна картина с пръстови отпечатъци. Знаем, че първоначално бихте си казали „Какво, какво е това чудо и как може да е красиво!“. Но само погледнете снимката, вижте колко шарена е, колко оригинална е и не ви ли навява приятно топло чувство за семейна обич. Сигурни сме, че при вас също има такава, а с тази картина тя ще изпъкне още повече.

За картината ще ви трябват лист хартия, картон, ножица, тиксо, водни боички и разбира се желанието на всеки член от семейството да си изцапа за малко пръстите.

Започнете като изрежете някаква фигурка в картона за шаблон. Ние избрахме сърце, заради семейната обич, но цвете, звездичка или нещо друго също вършат работа. След това с помощта на малко парчета тиксо леко закрепете шаблона за листа хартия. Сега е ред и членовете на семейството ви да дойдат. Нека всеки от тях си избере по един или два цвята, които ще използва. Не забравяйте да запишете или запомните кой какъв цвят си е избрал. Това ще ви е необходимо малко по-късно.

Сега следва и малко цапане с боя. Всеки потапя пръста си в своя цвят, а след това прави пръстови отпечатъци по листа хартия заедно с шаблона. Можете да се редувате или да го правите заедно и в двата случая е забавно. Когато фигурката е покрита изцяло, махнете картона и я оставете да изсъхне.

Накрая горе или долу на листа с рисунката нека всеки остави по още един отпечатък с неговия цвят, а под отпечатъка да напише името си. Можете да добавите и дата на рисунката и да я сложите в рамка. Да, това определено не е шедьовър като „Мона Лиза“, но пък навява приятно чувство на семейна обич и подкрепа, което е по-красиво и от най-известната картина в света. Подобна рисунка можете да подарите и на баба и дядо. Знаете ли колко много ще ѝ се зарадват.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град