сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Весели великденски яйца с мустаци и емоджи привкус

Весели великденски яйца с мустаци и емоджи привкус

Аз детето | 2021-05-01

Весели великденски яйца с мустаци и емоджи привкус

Великден е утре и сме сигурни, че и тази година няма да пропуснете да участвате във веселото боядисване на яйцата. Нали няма да оставите семейството да ги боядисват без вас? Това е най-веселата и най-приятна част от празника за всички. Е, освен може би и яденето на козунака... Но всеки знае, че няма Великден без шарени яйца. Разбира се има хиляди начини за боядисване. Някои от тях са лесни и красиви, а други са малко по-трудни и още по-красиви. Днес обаче имаме за вас не една, а цели две идеи, които са хем красиви, хем оригинални, хем лесни. Готови ли сте вече да ги прочетете?

Първата идея е наистина много проста, а толкова оригинална и смешна, че ще направи вашите яйца направо единствени в света. Чували ли сте някога за мустакати великденски яйца? Ето, казахме ви, че ще са единствените в света и не се притеснявайте, изглежда по-забавно, отколкото звучи. За да си направите мустакати яйца ще ви трябват обикновени сварени яйца, които да боядисате с любимите си цветове по начина, по който сте го правили досега. Единственият съвет от нас е да ги боядисате в един цвят. Мустаците ще им придадат достатъчно колорит след това. Така, боядисвате яйцата, оставяте ги да изсъхнат. След това взимате един черен маркер и просто им рисувате малки мустачета. Да, това е всичко! Най-добре мустаците седят по средата на яйцето и нека всяко от тях си има свои с различна форма и дължина. Казахме ви, че ще е много забавно.

Следващата ни идея е вдъхновена от новите технологии, няма как да минем без тях. Тя е малко по-сложна, но пък след това яйцата стават още по-яки. Обичате да използвате емоджита, нали? И кой пък е казал, че те принадлежат само на виртуалния свят... Емоджитата си пасват идеално на великденски яйца. Правят ги свежи и приятни за окото. За да украсите и вие по този интересен начин яйца ще ви трябват естествено твърдо сварени яйца, ама от тези с белите черупки, много жълта боя и черен, червен, бял и син маркер. След като сварите яйцата ги боядисайте в жълто. Хубаво е да ги задържите двойно повече време, за да стават наистина красиво и яркожълти. За целта ако на пакетчето с боята пише половин час, то вие ги дръжте един час. Нашите станаха с този ярък жълт цвят точно за един час. След това за още час ги оставихме боята хубаво да изсъхне. А след това просто започнахме да се вихрим с маркерите. Най-лесно ще е да намерите картинки на любимите си емоджита и да се ръководите от тях. Някои, като усмихнатото са много лесни – просто две точки за очи и една линия за усмихната уста, а други като учуденото или плезещото се са малко по-трудни, но пък стават много интересни. А и сме сигурни, че вие ще се справите.

Сега остава просто да решите коя идея ви харесва повече и скоро да се захващате с боядисването! А можете да опитате и мустакати емоджита – това ще е още по-интересно! ;-)

Още интересни неща за Великден можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град