сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | 3 тренди начина по които да украсите великденски яйца

3 тренди начина по които да украсите великденски яйца

Аз детето | 2021-04-26

3 тренди начина по които да украсите великденски яйца

Съвсем скоро ще боядисваме яйцата! Ура! Независимо дали ще го направите утре или в събота – просто това време от годината отново дойде. Пак ще можете да творите и да се забавлявате, да покажете колко ви бива, както и да хапнете някое и друго спукано яйце за подкрепа. И ако вече сте приготвили традиционните бои на прах... не бързайте. Те вече не са чак толкова модерни, не са толкова „тренди“. Ако искате да имате интересни и красиви яйца, защо не опитате тези 3 начина. Ние със сигурност ще го направим!

Галактически великденски яйца

Великденските ви яйца могат да бъдат сини или жълти, но могат да са и галактически. Как ли? Много лесно. Първо обаче помнете, че за да ги боядисате такива – трябва да са добре сварени и напълно студени, за да можете да ги държите по-лесно. За галактическите яйца ще ви трябват също и лилава или тъмносиня гел боя за яйца, златна или жълта, оранжева и бяла. Чиста четка за зъби и такава за рисуване, както и ръкавици, за да не станат ръцете ви галактически. Добре е да постелите и нещо върху масата, защото... ами не искате и тя да е галактически нацапана. Ето и как става всичко!

Първо внимателно с четката за рисуване боядисайте цялото яйце лилаво или тъмносиньо. После измийте четката с вода от боята и направете леки отпечатъци с нея от жълтото и оранжевото. Накрая с помощта на четката за зъби натопена в бялата боя направете пръски по яйцето. Можете да доближите яйцето до четката, а с другата ръка все едно я галите, за да прави пръски или пък за по-лесно просто леко я доближете до яйцето. Готово – сега само трябва да изсъхне. Толкова е красиво! Ако пък размените ролята на същите бои – пак ще имате галактическо яйце, но много по-различно от другите.

Абстрактни яйца със салфетки

Да, със салфетки също могат да бъдат „боядисвани“ яйца. За целта ще ви трябва бяла гел боя, както и няколко шарени салфетки, а също и ножица. Нарежете салфетките на парченца – каквито намерите за добре. После слагате парченцето, а отгоре мажете с бяла боя за яйца. Така правите с цялото яйце, като слагате парчета салфетка където и както ви харесва. Това е! Красиво и интересно!

Яйца с украса от подправки

Също много интересно и модерно! За целта ще ви трябват отново студени яйца, гел бои с любимите ви цветове и стръкчета от различни свежи подправки: копър, магданоз, мента, девесил, защо не и няколко цвята от теменужки или мушкато. Всичко е лесно! Боядисвате яйцето, както си правите обикновено. После слагате където решите стръкчето и го държите с едната ръка, а с другата с четка за рисуване или зъби със същия цвят боя с която е оцветено отгоре минавате леко стръкчето, за да се залепи за яйцето. Оставяте да изсъхне и сте готови!

Закрепването на елементите можете да направите и с глина за моделиране, но по-безопасно и лесно е с гел боя за яйца!

Със съдействието на mybluprint.com



Коментари
1 коментар

лудмил тодороv, 8 г.,

Публикувано на 11.04.2022

аиде даите по кратки гатанки!!!!!!!!!!!!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град