Човешкото тяло

Начало | Човешкото тяло | Ползите от приема на Бета глюкан за деца

Ползите от приема на Бета глюкан за деца

Аз детето | 2022-10-14

Ползите от приема на Бета глюкан за деца

Имунитетът представлява способността на тялото ни да се бори срещу инфекции с бактерии и вируси, които причиняват различни заболявания на организма. Най-често свързваме имунната си система с възможността си да предотвратим развитието на настинки и грип. Тя обаче отговаря за много повече заболявания, включително и онкологични такива. Стимулаторите на имунната система са лекарствени продукти, познати от векове. Медът е едно от веществата, които се използват още от древността, за да повишат способността на тялото да се справя с болестите. Това важи и за редица пчелни продукти, както ще видим по-долу в тази статия. Но нека започнем с „царят“ на имуномодулаторите – Бета глюканът.

Бета глюкан

Бета глюканите имат способността да унищожават опасните за човека бактерии и вируси и по този начин ни предпазват от грип и инфекции. Те подобряват работата на имунната система, като активират ключови имунни клетки в организма, наречени макрофаги. Когато техният брой е недостатъчен, рискът от разболяване или тежко протичане на вече настъпило заболяване е много по-голям.

Бета глюканите са имуномодулатори от естествен произход и за разлика от някои синтетични имуностимулатори, те активират имунната система, без да я превъзбуждат. За съжаление, не е достатъчно да си набавяме бета глюкан само от храните, в които се съдържа, а е необходимо да го приемаме допълнително под формата на хранителна добавка.

Кой Бета глюкан да избера за детето?

Най-добрият Бета глюкан е този, чийто произход е доказано натурален, не съдържа консерванти и е специално адаптиран към нуждите на децата. Чудесен пример може да се даде с Бета глюканът предлаган от VITAMAG, който е разработен за всички деца, които често боледуват и се налага да пропускат детска градина или училище. Съдържа патентован Wellmune® Бета глюкан с доказан произход и внимателно подбрани витамини (Витамин С и Витамин D) и минерали (Цинк), специално адаптирани към нуждите на децата. Уникалната комбинация е в база от приятен меден сироп, 100% натурален и без консерванти. Поддържа организма в постоянна готовност да реагира по-бързо в случай на инфекция. Улеснява имунната система сама да се пребори с опасните за човека бактерии и вируси по естествен път.

Пчелно млечице

В пчелното млечице се съдържат редица хранителни продукти, които могат да донесат полза за всеки от нас. В него се намират редица витамини и минерали, съчетани с множество ензими, които също взимат участие в правилната функция на организма ни.

Кое Пчелно млечице да закупя?

Една от най-висококачествените пчелни добавки на пазара е пчелното млечице на Medex. То съдържа пречистено пчелно млечице с доказан произход. Отличава се с високо съдържание на флавоноиди и фитостероли, а всяка ампула доставя цели 14 mg от основната съставка на пчелното млечице – 10 HDA (мастната 10-хидрокси-2-деценова киселина). Продуктът има силно антиоксидантно, антивирусно и антибактериално действие. Помага за психичното здраве като подобрява настроението, концентрацията и паметта. Пчелното млечице на Medex® е отлично средство за здравето на кожата като я прави по-мека и гладка.

Специалистите съветват потребителите да избират продукти с по-висока пчелно млечице цена, тъй като това може да означава пчелно млечице с по-добро качество или с по-висока концентрация на Royal Jelly активната съставка.

Ехинацея

Друг продукт, който понякога се прилага в комбинация с пчелните продукти, това е Ехинацеята. Ехинацеята представлява растение, което се е използвало от дълги години. С лечебни цели се използват неговите стъбло, цвят и корени.

За какво помага ехинацея?

Смята се, че действа ползотворно за предпазване от редица инфекции. Освен това се вярва, че подпомага имунната система да се пребори с редица причинители на заболявания. Действа положително за предпазване от ринит, при лечение на ринит, а също така при лечение на главоболие и кашлица. Ехинацеята се прилага също при болки в гърлото, респираторни инфекции и възпалителни заболявания.

Как да избера продукт с ехинацея?

Експертите препоръчват да търсим ехинацея с високо съдържание на феноли и инулин – съставките, благодарение на които билката притежава толкова силни антивирусни и противогрипни свойства. Именно такава е Ехинацеята на Medex, която е в база от приятен меден сироп. Сиропът на Medex помага на организма да се справи с хрема и кашлица, има доказан ефект при лечението на дихателни и стрептококови инфекции. Грижи се за доброто здраве на гърлото и носоглътката. Продуктът е без оцветители, консерванти и подсладители, идеален е за ежедневна употреба.

Изброените съставки могат да се набавят под формата на хранителни добавки в специализираните магазини за хранителни добавки (например магазин VITAMAG) или в някой от топсайтовете за здравословни продукти.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град