новини детски

Начало | новини детски | Ученици издават своя книга в рамките на “Походът на книгите”

Ученици издават своя книга в рамките на “Походът на книгите”

Аз детето | 2014-05-07

Ученици издават своя книга в рамките на “Походът на книгите”

Приключилият на 23.04.2014 г. “Поход на книгите” вдъхнови много деца и техните родители и учители да се впуснат в света на книгите чрез различни инициативи като Маратон на четенето, четения на известни личности в детски градини и училища и много други интересни събития, посветени на необходимостта от активно насърчаване на детското четене.

И докато в Силистра организираха събитие за най-много хора, четящи “Под игото” на Иван Вазов, в софийско училище отбелязаха “Походът на книгите” с издаването на… собствена книга! Г-жа Емилия Паламаркова, главен учител в 119 СОУ “Акад. Михаил Арнаудов” споделя: “Идеята се появи на среща – разговор за книгите с писателят и журналист Георги Гроздев. От най- често задаваните детски въпроси – как и колко трудно се пишат книгите, а как ли се печатат и издават, неусетно се роди и идеята да си издадем и ние своя книга.”

Изчаквайки учениците от 1 “б” да се научат да пишат без грешки, по-големите деца от 3 “а” и 4 “д” клас се подготвят със своите любими думи, които да включат в бъдещия сборник. През април 2014 г. текстът на ученическата книжка е напълно готов, а внуците на г-н Гроздев – Гого и Тони – дори подготвят илюстрациите към проекта. Така в края на “Походът на книгите” малки и по-големи ученици могат да се хвалят пред връстниците си със своята първа книжка.



Коментари
1 коментар

angelina gogova, 11 г.,

Публикувано на 08.05.2014

bravo na tezi prekrasni deca

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град