новини детски

Начало | новини детски | Пети национален конкурс за детска рисунка "Нарисувай ми Слънце"

Пети национален конкурс за детска рисунка "Нарисувай ми Слънце"

Аз детето | 2012-07-09

Пети национален конкурс за детска рисунка "Нарисувай ми Слънце"

В началото на лятната ваканция списание "Аз съм българче" има специална миси към детската фантазия – за пета година организира конкурса "Нарисувай ми Слънце".

Читателите на списанието знаят, че Националният конкурс стартира с празника в Усмихландия – страната на детските усмивки. Петото голямо състезание между момчетата и момичетата в лятното рисуване започна с уникален плакат, произведение на децата от 3„а” клас в училище „Георги Измирлиев” – гр. София. За създаването му ги поощри класната им, госпожа Катя Георгиева, която помогна на сръчните ръце и горещите им сърца да се изявят с четка и бои.

Условия за участие:

  • Художниците в конкурса са от цяла България и се състезават с рисунки във формат А4 (21/29 см), в трите традиционни категории:
    "Най-усмихнато слънце”,
    „Най-нестандартна техника”,
    „Най-добър екип”.
  • В първите две, участват деца и юноши, на възраст между 6 и 16 години. А в последната се състезават екипи от малки и пораснали рисувачи между 6 до 106 години. В надпреварата могат да участват и децата от цял един клас. Рисунки за участие в състезанието през това лято ще се приемат до 15 септември (важна е датата на пощенското клеймо).
  • Всеки нов участник, който желае да изпрати свои творби, трябва да се регистрира за участие по електронната поща. Необходимо е да напише трите си имена, телефон за връзка и пощенския си адрес. Условието за регистрация е валидно, само за момчета и момичета, които участват за пръв път. Традиционните участници вече имат регистрация от миналите издания на конкурса могат директно да изпратят рисунките си по пощата.
  • Читателите на сп. „Аз съм българче”, които вече са печелили конкурса, знаят, че тази информация е необходима, за да могат да си получат наградите. Знаят и, че спечелената вече награда в миналите издания на „Нарисувай ми слънце”, не е пречка да участват отново.
  • За да се включите в надпреварата на слънцата, изпратете работите си до 15 септември, по пощата, на адрес гр. София п.к. 1164, пощ. кутия 23, за конкурса „Нарисувай ми слънце”.

Повече информация както и галерия с рисунки можете да намерите на www.sdrujenie-bulgarche.info



Коментари
1 коментар

Кики , ,

Публикувано на 10.07.2012

В сайта на списанието има много по-малко информация от тази, която давате! Всъщност, там условията за участие в конкурса насочват да ги търсим в новия брой 40, ... който от една седмица неустешно търся по обявените от издателя места!) Вие, явно имате брой 40, и съм ви безкрайно благодарна, че издадохте на всички нас тайната по условията за участие в "Нарисувай ми Слънце!" Желая ви усмихнат и успешен ден, какъвто направихте моя!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град