важните неща

Начало | важните неща | Пет неща, които само мама може и за които трябва да ѝ благодарите

Пет неща, които само мама може и за които трябва да ѝ благодарите

Аз детето | 2019-08-17

Пет неща, които само мама може и за които трябва да ѝ благодарите

Супермен може да лети, Спайдърмен е доста силен, може да плете паяжини и да скача по покриви, Антмен може да става много малък или много голям и всички те, както и куп други супергерои може и понякога да спасяват целия свят от зли гении, лоши извънземни или просто от престъпници, но знаете ли кой е по-добър от тях? Вашата майка разбира се! Тя умее такива неща, които никой „нещоси-мен“ не може и никога няма да се научи как да ги прави. Тя е тази, която всеки ден ви помага с толкова много неща, независимо на колко години сте и прави още хиляди, които понякога не се виждат, но са си там. Затова сега ще ви кажем за петте неща, които само мама може да направи и заради които трябва всеки ден да ѝ благодарите, да я прегръщате, да я слушате и да ѝ казвате колко я обичате. Няма как да не се съгласите с тях след като ги прочетете!

Прави няколко неща наведнъж

Зарежете Тони Старк или Брус Банър – те може и да са гении, но вършат само по едно нещо. А вашата майка може да ви помага за домашното, докато готви, приспива по-малкото ви братче и слуша с интерес как сте прекарали деня си. И това е само малка част от нещата, които е правила през целия ден. Така че кой е по-добрият, а?

Утешава най-добре

Падна ли сте и сте си одрали коляното, някой ви е обидил или пък сте счупили новия си телефон. Мама може и да ви се скара малко, особено за последното, но никога няма да остане ядосана задълго. Сами знаете, че тя е единствената, която знае кои са правилните или по-скоро вълшебните думи, които веднага ще спрат сълзите и ще ви накарат отново да почувствате, че светът е хубаво място. Няма друга като нея, която да знае точно какво и кога да каже!

Отговаря на всички въпроси

Пет хиляди „къде“, седем хиляди „как“ и сто хиляди „защо“. Няма как да не се съгласите, че задавате хиляди въпроси непрекъснато. Все пак това е един от начините да опознаете света. Също няма как и да не се съгласите, че повечето пъти татко, баба или останалите роднини се уморяват и в един момент просто спират да ви отговарят или ви измислят някаква работа, за да сте заети и да спрете да питате. Но не и мама! Тя ще ви отговори винаги, независимо колко е изморена! Мама е като ходеща енциклопедия пълна с всички отговори на света и още по-важно с цялото търпение, за да ви ги каже. Така че защо не я прегърнете още сега!

Лекува всякакви болежки

Без да чака лекар и рецепта, мама знае кога е необходима диета и пилешки бульон, кога – мед и мляко и топли чорапи, и кога – сок от червена боровинка и топла дума. Знае кога сте добре или зле и дори без да можете да обясните разбира какво точно ви има. И изненадващо, но само с някоя супа и прегръдка или пък чаша сок – тя веднага ви кара да се чувствате по-добре!

Прощава и забравя обидите

Няма значение дали говорим за двегодишно дете, което е изпаднало в истерия, защото не иска да си ляга, за 10-годишен, който прави сцена в магазина, защото не е получил това, което иска сега веднага или юноша в разгара на пубертета, който крещи, че родителите не разбират нищо и не иска да говори с тях Мама може да се скара, да се обиди и понякога дори да поплаче, но после ще забрави за всичко това. Защото една майка никога не може да се сърди на децата си дълго, тя ги обича с цялото си сърце и би направила и невъзможното за тях. Мама винаги се старае да прави това, което смята че е най-доброто за вас, дори и самите вие да го разбирате. И това е може би най-ценното ѝ умение. Така че постарайте се и вие никога да не я ядосвате и да слушате какво ви говори, понякога може и да не е съвсем права, но ѝ го обяснете спокойно, защото тя също проявява към вас много разбиране. И най-важното не забравяйте всеки ден да я прегръщате и да ѝ казвате, че я обичате. Майките също като децата имат нужда от това. Да не говорим, че това е най-ценното, което можете да ѝ дадете!

Прочетете и още няколко важни неща за майките:
Направете нещо мило за мама в един обикновен ден!



Коментари
1 коментар

Северина , 12 г.,

Публикувано на 26.02.2023

Как да се държа с мама в къщи или на вънка

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град