приказки от деца

Начало | приказки от деца | Осмият цвят на дъгата – I част

Осмият цвят на дъгата – I част

Никол Николова, 9 г., Пловдив | 2010-02-02

Някога в древен Египет живяло малко момиче на име Амиси. Тя много обичала да мечтае. Представяла си как щом порасне, ще пътува по света. Често четяла легенди, в които се разказвало за приказните цветове на дъгата.

Един ден тя прочела в една от легендите, че дълбоко в пустинята е заровено сандъче, в което е заключен осмият цвят на дъгата – златният. Тозчас смелата Амиси се приготвила за път. Прибрала в една торба храна и вода за няколко дни и излязла. За щастие пред дома й била вързана любимата й камила – Ати. Момичето взело нещата, яхнало камилата и потеглило.
Щом излязла от двора на дома си, Амиси тръгнала по главната улица на селото. Не след дълго излязла от родното си място и продължила през житните ниви. Щом преминала и тях, тя навлязла в суровата пустиня. Вървяла цяла седмица и запасите й от храна и вода свършили. Отчаяла се. Изведнъж съзряла пред себе си оазис.
– Стегни се! – казала си малката Амиси.
– Това сигурно е мираж!
Въпреки това се надявала да не е мираж, понеже вече била прежадняла. Щом се приближила тя с радост осъзнала, че оазисът е истински, слязла от камилата си и изтичала, за да се напие с вода. Щом слязла до брега, Амиси видяла, че нещо се белее сред жълтеникавия пясък. Тя се приближила и вдигнала от земята лист хартия. Щом го разтворила, извикала:
– О, Боже. Да, това била карта към сандъка...

Осмият цвят на дъгата – II частКоментари
3 коментара

Християна Христова, 11 г.,

Публикувано на 02.02.2010

това е невероятна приказка

Мартин , 11 г.,

Публикувано на 02.02.2010

Забелязах една твоя грешка..."Не след дълго излязла от родното си място и продължила през житните ниви"...Копнах изречението от приказката ти...Много се учудих също, че момичето е в Египет...Почвите в египет са неплодородни и богати на соли...Но всичко се оправдава от възраста ти...И аз във трети клас незнаех за това...

Ели Димитрова, 7 г.,

Публикувано на 03.02.2010

неми се чете и не я прочетох но знам че ще ми хареса аз сега чета коментари и изобщо нея прочетох но казвам че ако други я харесат я харесвам и аз.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град