Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Още 4 неща, които бихме искали да знаем, преди да играем Minecraft Legends

Още 4 неща, които бихме искали да знаем, преди да играем Minecraft Legends

Аз детето | 2023-04-21

Още 4 неща, които бихме искали да знаем, преди да играем Minecraft Legends

Minecraft Legends излезе на 18 април и се пуска направо в Game Pass както на PC, така и на Xbox. И ако сте фенове на игрите, то няма как да не играете на нея, така че, моля, позволете ни да ви подготвим със знанията, които бихме искали да имаме, когато ние се борехме в играта. Minecraft Legends е втори спиноф от оригиналната игра, след изключително забавната екшън ролева игра – Minecraft Dungeons. Legends обаче ни отвежда до нещо подобно на стратегическия жанр, супер опростен подход към обикновено изключително сложен тип игра, следващ стъпките на Overlord и Pikmin. Вие играете като герой от трето лице, който е следван от вербувани големи и твърдоглави майнкрафт, борейки се срещу нахлуващите сили на злите Пиглини от Подземния свят. В рамките на процедурно генерирана карта трябва да защитавате села, да защитавате групи от скелети, пълзящи растения и зомбита и да сваляте лагери на Piglin, като същевременно се опитвате да подобрите вашите инструменти и спътници. Но как да стане това?

Ето още 4 неща, които да знаете, преди да започнете!

1. Има специални защитни кули, които можете да отключите

Тези кули са може би малко по-лесни за употреба от Първите, които споменахме по-рано, какво като са кули. Подобно на тях, ще ги намерите скрити около картата и ще ви трябват куп ресурси, за да можете да ги съберете. След като имате достатъчно Prismarine, Gold и каквото и да е друго, вашите Allay могат да ги деконструират от първоначалното им място и след това да ги възстановят, където пожелаете в приятелски зони, колкото пъти пожелаете (стига да имате няколко други ресурса за всяко изграждане). Тези кули могат да направят огромна разлика, когато се опитвате да защитите село от нощно нашествие. Frost Tower, например, ще замрази враговете на място, докато Stun Tower бие звъняща камбана, която ги кара да изпаднат в безсъзнание за известно време.

2. Подобренията трябва да се поставят много внимателно

Като става дума за способности за подобряване, играта ви кара да ги добавяте като високи конструкции, поставени в много ограничено пространство в централния Кладенец на съдбата. Тези подобрения са неизбежно важни за играта, необходими, за да можете да започнете да събирате ресурси като желязо, въглища и червен камък, да добавите допълнителни мобове към вашата армия и наистина да започнете да събирате кулите и първите, споменати по-горе. Въпреки това, поради причини, известни само на самия Саймън Моянг, поставянето на тези подобрения може да се направи случайно, по такъв начин, че да заемете цялото налично пространство за изграждане само с няколко от структурите, като по този начин се прецакате по-късно в играта. Така че, когато поставяте едно от тези подобрения, уверете се, че сте възможно най-досадно внимателни, подреждайки ги спретнато едно срещу друго, за да увеличите максимално броя, който можете да конструирате.

3. Използвайте много Alllay едновременно

Allays са приказни спътници на играта, които вършат цялото ви копаене и изграждане вместо вас, докато просто мързеливо седите на бръмбар или кон и дрънкате на лютнята си. В началото имате пет, които ще изграждат, и пет, които ще събират реколтата, и тези числа се увеличават, ако отворите сандъци на Piglin. Идеята е, че трябва да пуснете Allay Chest в средата на някои дървета и да го накарате да събере дървата вместо вас, след това да пуснете друг върху някои железни блокове и да ги видите добавени в джобовете ви. Но това, което прави всичко това много по-бързо, е да се откажат много от тях наведнъж. Ако поставите три Allays на едно и също парче земя, всички те ще работят заедно, за да го изсмучат три пъти по-бързо. Което може да звучи очевидно, но не само, че урокът никога не предполага, че е възможно, но опитайте да поставите един Allay твърде близо до друг и се появява изскачащ прозорец, който казва: „Не могат да се припокриват поръчки за копаене със структури или други поръчки за копаене.“ Което… не е вярно. Изобщо. Можете и трябва, а това означава, че получавате това, което търсите много по-бързо.

4. Не се притеснявайте за умирането в Minecraft Legends

Помнете, че смъртта не е краят. Всъщност в Minecraft Legends смъртта може да се използва тактически в битки. „Наказанието“ за смърт е десет секунди забавяне, преди да се съживите в най-близкото село или Wellhouse. Няма последствия отвъд това, освен да не сте във вихъра на битката, за да ръководите вашите войски. Въпреки това, ако играете нещата умно, това може да работи във ваша полза. Ако се уверите, че разполагате с Wellhouse достатъчно близо до битката, ако няма близко село, можете да съберете отново армията си, да запълните отново празните места и след това да тръгнете обратно.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град