Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Играли ли сте някога Сетрис? Тетрис, но с пясък!

Играли ли сте някога Сетрис? Тетрис, но с пясък!

Аз детето | 2023-06-02

Играли ли сте някога Сетрис? Тетрис, но с пясък!

Високи са шансовете да сте играли Tetris преди. Макар и стара игра, създадена още преди родителите ви да са били родени, (леле, как лети това време), няма човек, който да не я е играл. Всъщност вероятно сте играли много тетрис или един от многото му клонинги и копия. Но вероятно никога не сте играли игра, вдъхновена от Tetris, като Setris, нова версия на популярния пъзел, която добавя задоволителен и успокояващ пясък към класическата формула. И резултатите са отлични.

Съмняваме се, че наистина трябва да обясняваме какво е Tetris, но... Tetris е много добра пъзел игра за блокове с различни форми, които попадат в тясно игрално поле. Играчът трябва да се опита да подреди тези блокове, за да образува плътни линии, което носи точки. Трябва да има непрекъснато изчистване на линии, тъй като фигурите падат все по-бързо и по-бързо. Но сега да се върнем на Setris!

Разработен от mslivo и пуснат през май месец, Setris е не само забавно да се каже, но е забавно да се играе. На пръв поглед изглежда, че е ретро-вдъхновен клонинг на Tetris. Не е много уникална концепция, това е сигурно. Но в момента, в който първото блокче удари долната част на екрана и се разпадне в пикселизиран пясък, осъзнавате, че нещата са много различни в тази игра. Ключът тук е използването на различно оформени тухли за разпръскване на пясък по ширината на игралното поле, за да се създадат „линии“ или, по-точно, цветни петна. Докато няколко песъчинки (или пиксели) от един и същи цвят пясък се свързват от едната страна на полето с другата, това е достатъчно, за да задейства унищожаването на петното.

На теория това може да изглежда доста просто. На практика е задоволително разочароващо предизвикателство да се опитвате да поддържате съгласувани, едноцветни слоеве сред постоянно променящите се слоеве пясък. Но тъй като пясъкът винаги се движи, понякога ще имате късмет и няколко пиксела ще се плъзнат точно на правилното място, за да унищожат голямо парче от дъската. Или, ако сте наистина добър (или късметлия...), ще задействате пукането на множество петна, докато пясъкът запълва новоосвободените празнини, което води до едно от най-удовлетворяващите визуални изживявания, които сме имали в игра през цялата година. И не се притеснявайте! Ако прецакате всичко, поне вашата дъска ще изглежда като наистина страхотно, модерно пясъчно изкуство. Направете екранна снимка, преди да се разпадне и може да успеете да я продадете в галерия в Лос Анджелис.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град