Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Без майтап: новият ъпдейт на Minecraft поправя 11-годишен бъг

Без майтап: новият ъпдейт на Minecraft поправя 11-годишен бъг

Аз детето | 2023-05-05

Без майтап: новият ъпдейт на Minecraft поправя 11-годишен бъг

Най-новата актуализация на Minecraft е предимно рутинна: фокусирана върху малки неща, поправяне на няколко грешки, промяна на няколко параметъра. След това разработчиците на една от най-популярните и често играни игри на планетата казват, че най-накрая са успели да се справят с бъг, забелязан за първи път преди 11 години. Тази грешка не позволява на играчите да чуват стъпки, когато техният аватар се приближава твърде много до ръба на блок в Minecraft. Досега играта се бъркаше относно относителната позиция на аватара и често смяташе, че си във въздуха, а не на твърда земя, и по този начин ходенето, когато е в тази позиция, не издава звук.

Но вече не! По отношение на MC-1133 – така се нарича грешката, Mojang казва, че сега е така, че „Дали даден играч изпитва или не някакъв ефект се изчислява въз основа на блока под центъра на играча.“ Стъпките се завръщат! Влизайки в малко повече подробности, в бележките за корекцията са добавени:

  • Ходенето по блок вече винаги ще възпроизвежда звук на стъпка.
  • Преди не беше така, ако вървяхте по ръба на блок с въздух или течност.
  • Ходенето по дъното на океана ще произведе стъпков звук за блока, по който вървите, с по-ниска сила и височина на звука.

Не знаем дали MC-1133 наистина е напълно изчезнал, но като се има предвид, че този малък бъг е оцелял 11 години, нека му отдадем заслуженото.

Другите промени, които ви очакват са, че играчите вече не се нуждаят от шаблон за коване в слота за шаблони, а джубоксът е добавен към творческия раздел Redstone Blocks. Той също така съдържа тази бележка относно режима Adventure, която намираме за доста загадъчна: „Прочетете захранващия сигнал на издълбана лавица за книги с помощта на Comparator.“ Наскоро Minecraft беше в новините за нещо много по-невероятно от бъг с известна дълготрайност: изтекли военни тайни в Discord, свързани с играта. Да, наистина!



Коментари
2 коментара

Anelia , 15 г.,

Публикувано на 10.05.2023

това не мога да я игра е тая е тъпа игра не става изобщо това като други те игри нали така

Анелиь , 15 г.,

Публикувано на 10.05.2023

тази игра е най-прекрасна на този свят може да се играе когато искате нали така това за умове тази игра е най добрата от целият свят по не за мен

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град