Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 5 неща, които бихме искали да знаем, преди да играем Minecraft Legends

5 неща, които бихме искали да знаем, преди да играем Minecraft Legends

Аз детето | 2023-04-19

5 неща, които бихме искали да знаем, преди да играем Minecraft Legends

Minecraft Legends излезе на 18 април и се пуска направо в Game Pass както на PC, така и на Xbox. И ако сте фенове на игрите, то няма как да не играете на нея, така че, моля, позволете ни да ви подготвим със знанията, които бихме искали да имаме, когато ние се борехме в играта. Minecraft Legends е втори спин-оф от оригиналната игра, след изключително забавната екшън ролева игра, Minecraft Dungeons. Legends обаче ни отвежда до нещо подобно на стратегическия жанр, супер опростен подход към обикновено изключително сложен тип игра, следващ стъпките на Overlord и Pikmin. Вие играете като герой от трето лице, който е следван от вербувани големи и твърдоглави майнкрафт, борейки се срещу нахлуващите сили на злите Пиглини от Подземния свят. В рамките на процедурно генерирана карта трябва да защитавате села, да защитавате групи от скелети, пълзящи растения и зомбита и да сваляте лагери на Piglin, като същевременно се опитвате да подобрите вашите инструменти и спътници.

Но как да стане това? Ето 9 неща, които да знаете, преди да започнете!

1. Знайте, че Minecraft Legends няма местна кооперация

Това изглежда като една от най-важните части от информацията, преди да решите дали искате да започнете. Ако сте играли обикновения Minecraft или Minecraft Dungeons, ще знаете, че да седите на дивана и да работите заедно с партньор, приятел или дете, е истинска радост. Има голям шанс да се надявате да направите същото в Legends, но това няма да е така. Въпреки че играта предлага кооперативна игра за хора на различни машини и, разбира се, мултиплейър PvP, няма да ѝ се наслаждавате на един и същи екран. Изглежда, че се случва твърде много във всеки един момент, за да може играта надеждно да възпроизведе всичко два пъти на една и съща машина. Това е истинска неприятност, тъй като да вземете контролер и да помогнете в трудна ситуация би било идеално за Legends. В момента обаче няма планове това да бъде изпълнено.

2. В Minecraft Legends има гигантски големи

Под прикритието на „насърчаващо изследване“, огромен брой ключови функции на Legends остават напълно неспоменати от играта, докато играете. Което – като се има предвид, че картата е уникално оформена за всяка игра – означава, че е болезнено възможно да пропуснете изцяло жизненоважни елементи, ако бъдат скрити някъде на неизвестно място. Най-значимите от тях са Първите Големи. Невероятно трудни за забелязване на пейзажа са специални купчини развалини сред многото безобидни купчини развалини. Това са счупени първи големи, специални единици, които след като бъдат поправени, могат да бъдат наети във вашата армия, които извършват огромни атаки и понасят ужасни побои. Ако тичате из празния пейзаж, в крайна сметка ще видите въпросителни знаци, които се появяват на картата, сигнализирайки за точки на интерес по най-дразнещия задкулисен начин, който можете да си представите. Някои от тях ще бъдат сандъци със съкровища, други кулите, до които ще стигнем отдолу, а понякога това може да е един от тези големи. За да съживите един, първо ще трябва да изградите подобрението: Wake The Firsts at the Well of Fate, след това се нуждаете от куп плячка, събрана от побеждаването на лагерите на Piglin и отварянето на сандъци със съкровища. И един от тях е най-важен за намиране: Първият от Диорит. Този звяр има способността да ражда други по-малки големи в битка, което може да има решаващо значение.

3. Не позволявайте на Minecraft Legends да ви кара да се чувствате припрени

От самото начало на играта урокът ще подсказва, че ако не следвате непрекъснато всяка подкана на играта, тогава всичко е загубено. Това не е така. Legends включва цикъл ден/нощ, като всяка сутрин ви информира за плановете на врага Piglins за следващата нощ. Те може да започнат атака срещу местно село или да планират да създадат нова база и да се разбере, че ако не се заемете с това незабавно, ще се провалите. Трябва да се втурнете към защитата на това село, да изградите стени и кули навсякъде около него и след това да останете там цяла нощ, за да се борите. Веднъж настъпи ли денят, внезапно има нова задача, която просто трябва да решите и т. н. Но ако играете по този начин, всъщност никога няма да стигнете доникъде. Разбира се, подкрепете няколкото села отрано, но след това се чувствайте свободни просто да прекарате известно време в проучване. Ако не го направите, никога няма да намерите изключително важните кули и „Първите“ големи, които играта забравя да ви каже да търсите. Освен това ще пропуснете да се натъкнете на всякакви сандъци със съкровища, един от много малкото начини да получите злато, което е от съществено значение по-късно.

4. Играта с един не прави пауза в Minecraft Legends

Поради силното наблягане на играта върху кооперативната игра или PvP, кампанията за един играч е „винаги онлайн“, което означава, че се държи така, сякаш играете на споделен сървър, дори когато не сте там. Това означава, че никога не е възможно да поставите играта на пауза, независимо колко много наподобява това, когато натиснете Escape или бутона за пауза на конзолата. Така че понякога е възможно да откриете, че Пиглините са унищожили цялата ви армия и може би съседно село. Можете обаче да запазите и да излезете по всяко време, така че дори и за тоалетна ще трябва да направите това защото паузата не върши работа.

5. Станете приятел с враговете възможно най-скоро

В обрат на обичайната формула на Minecraft, в Legends вие работите заедно с познатите мобове в играта. Creepers, Zombies и Skeletons са ваши съюзници тук, но само след като сте спасили собствените им села от ордите на Piglin. За всеки от тях ще трябва първо да се преборите с определен брой Пиглини, които се изсипват на тяхната територия, което след това ще предизвика по-голямо предизвикателство за унищожаване на съседен портал на Пиглин сред заобикалящите го защити. Направете това и всички тези ще се присъединят към вашата армия. Струва си да направите и трите възможно най-рано, за да имате подобрената дистанционна поддръжка на скелетите, меле атаките на зомбитата и абсурдната експлозивна сила на екип от Creepers, всички насочени към едно и също вражеско оръжие.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град