приказки от деца

Начало | приказки от деца | Невероятните приключения на децата, които спасиха Амазония

Невероятните приключения на децата, които спасиха Амазония

Христина Тихова, 10 г., Силистра | 2010-01-11

(Продължение на приказката “Племето на децата”, изпратена от перуанските деца.)

... Амазия, Бейла, Пабло и Хуан – четири смели деца, тръгнали да търсят злосторника. Стигнали до една река. Изведнъж пред тях се появил тъмен и страшен дух. Той им казал:
– Вие ще пресечете реката, ако решите следната задача. Амазия трябва да е винаги в лодката, а Бейла не трябва да бъде оставяна с Хуан и Пабло . Иначе няма да можете да прекосите реката!
С помощта на мъдростта, децата решили загадката и се намерили на отсрещния бряг. Вървели, вървели докато се стъмнило. Стигнали в една пустиня, насред нищото. Пред тях се появил огнен дух и им казал:
– Аз ще ви осветявам пътя през пустинята, а около вас ще има много богатства. Трябва да използвате силата на волята си, за да не се изкушите. Иначе ще се превърнете в пепел.

Децата тръгнали през пустинята, като се хванали за ръце. Те вървели, а около тях била райска градина с цветя, злато и коприна. За съжаление Бейла се изкушила, но приятелите и я държали здраво и не я пускали за нищо на света. Така те преминали през изпитанието. Продължили своя път и стигнали до една пропаст обвита от мъгла. В небето се носел чудноват, огромен и страшен звяр. Той имал клюн на орел, от който се показвали остри зъби на змия. Ушите му били на пума. Тялото му било на змия. Единият му крак бил на пума, а другият на орел. Летял с помощта на орлови крила и бълвал огън. Звярът им казал:
– Ако отгатнете гатанката, която задам, ще ви заведа при злодея, който търсите. Иначе ще ви дам на малките си! Кой инструмент не може да се пипне, нито да се види, но се чува?
– ГЛАСЪТ! – извикал Пабло.
Чудовището хем се ядосало, хем се зарадвало, но не го показало, а леко издишало огън. То ги грабнало и ги пренесло при един великан, който бил злодеят. Великанът спял на една поляна, а на крака му била подпряна пушка. В ръката си държал голяма, остра брадва. Злодеят бил с красиво лице, дълга руса коса, големи мускули, дебело шкембе и много зъл нрав. До него имало куп оглозгани кокали и отсечена камара дърва. Дървената му къщичка се намирала на върха на снежна планина. От комина й излизали огромни кълба дим. Великанът усетил присъствието на децата и се събудил. Той се прозинал звучно, така че се чуло ехото надалече. После грабнал Амазия, Бейла, Пабло и Хуан и ги налапал наведнъж. Хуан се съпротивлявал най-много от другите, но опитите му останали безуспешни. Злодеят за щастие се задавил, паднал на земята и умрял. Децата излезли от гърлото му. Плъзнали се по дългата коса и така се спасили.

В Амазония разказали приключенията си и били възнаградени. Майката Земя и животните ги дарили с най-хубавото, което имали – ОБИЧ и ВСИЧКИ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА!

Коментари
2 коментара

хана монтана , 11 г.,

Публикувано на 11.01.2010

ДО РЕДАКЦИЯТА можем ли да изпратим продължението като коментар???????????? ЗАЩО????????

хана монтана , 11 г.,

Публикувано на 11.01.2010

Моля ви отговорете ми .......... Моля моля моля моля моля моля вече ще сгреша при писането на думата,,моля"

От редакцията:Не може.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град