приказки от деца

Начало | приказки от деца | Обединението спаси джунглата

Обединението спаси джунглата

Преслава Георгиева, 13 г., Русе | 2010-01-11

(Продължение на приказката “Племето на децата”, изпратена от перуанските деца.)

Какво по-хубаво от това – човекът и животното в един съюз, обединени за една кауза – да запазят неповторимата флора и фауна на Земята. Те щели да докажат, че могат да победят всичко и всички, когато работят заедно.
Събрали се на съвет и решили – животните да пазят границата на джунглата най-отпред, децата във вътрешността, а възрастните през това време да започнат да заграждат джунглата като резерват, за да не бъде посещавана от нежелани гости. Преградата нямало да бъде от дървен материал, за да не унищожават природата, а от диги – земна или каменна стена, направена от пясък, почва и чакъл.
Пазителите започнали да се изморяват, но не спирали, не се отказали. Слънцето неуморно изгрявало и залязвало, а на стотния ден чудото станало, преградата била изградена. Тя имала два входа – източен и западен, през които можело да минават само хора от племето и всички животни. Скоро започнали да изработват и оръжия, чрез които бранели себе си и джунглата. Ето и фразата, която ги крепяла:“Обединението прави силата!”.

Този резерват съществува и днес, някъде там – в гъстата и непроходима джунгла, криеща толкова тайни и мистерии за света – и пази своите традиции, както орел пази децата си, както пума – малките си и както змията – своите! С цената на всичко, дори с цената на живота си!

Коментари
7 коментара

Мартин , 11 г.,

Публикувано на 11.01.2010

Малелеее....Това е нещо невероятно...Много е хубаво...Ти тряя си първенецът, стига да не излезе нещо по-хубаво...Ако аз бях жури щях да те сложа първа...

Преслава Георгиева, 13 г.,

Публикувано на 11.01.2010

Много се радвам, че поне един от участниците не мисли само за себе си, винаги човек трябва да се стреми да дава по-доброто от себе си и мисля, че точно затова ти ще постигнеш успех в живота! Благодаря за достойните думи!

Мирлин Ибрахимова, 13 г.,

Публикувано на 14.01.2010

Значи преказката не е лоша но е много къса не ми хареса че използваш думи на висок стил като каузата флора и фауна-това не е за приказка.

Ивет Лалева, 4 г.,

Публикувано на 19.01.2010

Стахотна е,на мен всички приказки ми харесват ;)

Иви , ,

Публикувано на 26.01.2010

много е кратко и няма тръпка в него

Преслава Георгиева, 13 г.,

Публикувано на 26.01.2010

Ами Иви ти като можеш напиши по-добро!Ако си на моите години или по-голяма с радост ще приема критиката ти, но ми се струва, че не си ми на годините!Така, че щом не ти харесва ПРОСТО НЕ ГО ЧЕТИ!

Иви , ,

Публикувано на 27.01.2010

ма ти нещо караш ли ми се

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град