важните неща

Начало | важните неща | Прекрасното лято в библиотеката

Прекрасното лято в библиотеката

Стела Киркова | 2015-08-08

Прекрасното лято в библиотеката

Здравейте, аз съм едно 12-годишно момиче доброволец в Народно Читалище „Светлина“. Името ми е Стела Киркова. Имам честта да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на нашата библиотека и с гордост пиша това съчинение.  

Библиотеката е едно свещено място за мен. По принцип винаги съм ходила там само за книги. Но от миналата година нещата вече не стоят така…
На датата 17.06.14 г. се проведе първият концерт – „Ние искаме да четем нови книги“. Аз имах честа да участвам в този концерт.
След това започнах да посещавам по-често библиотеката вече не само за книги и по собствено желание чета произведения извън задължителната ми литература. Открих много нови приятели и интересни идеи и каузи, които осъществяват доброволците. Много интересни идеи за насърчаване на четенето. Но не знаех какво точно представлява това място за мен. И какво правя точно тук? И с какво съм полезна.

Участвах и във втория концерт – вече по-активно.
2015г. – още деня, в който завърших училище аз отидох в библиотеката. Деца бяха организирали концерт със същата благотворителна цел (да наберат средства за нови книги). Този път реших да се включа като ДОБРОВОЛЕЦ. Аз бях водеща.
От концерта бе събрана сума от 117 лв., която бе похарчена за нови книги. Аз за първи път присъствах на закупуването им. Повярвайте беше едно невероятно преживяване. След концерта започнахме да провеждаме „Летни Читални”. Първата беше на 02.07.15г. Включвам се в тях като ДОБРОВОЛЕЦ. Идват над 30 деца. Аз подготвих клип за една от любимите ми книги: „ Аз съм един сън”.
 
На 03.07. бе моят рожден ден. Бях наистина много изненадана, щастлива, впечатлена, благодарна и вдъхновена от това, което се случи при посрещането ми в библиотеката.
Вече три пъти това лято празнуваме рождени дни. Днес се черпихме със здравословни шишчета, ние ги приготвихме от пъпеш и праскови.

На 10-ти юли участвах за първи път в обучение за доброволци, вече знам какво е да си ДОБРОВОЛЕЦ и колко е огромна отговорността да бъдеш такъв. На четвъртата лятна читалня представих книга, която сама дарих. Децата много я харесаха, задавах им въпроси, раздавах награди!

Тези две лета за мен бяха просто невероятно хубави. И се надявам и следващото лято да е също хубаво... дори и по-добро... Гордея се с това, което правя в библиотеката, чувствам се полезна!
Щастлива съм, че това място стана част от моето ежедневие и хората, които са там. Благодаря и на нашата прекрасна библиотекарка и приятелка – Светла Божилова.
Няма дума за мен с която да се отблагодаря!
 
НАШАТА БИБЛИОТЕКА
Е........
.........
НАШИЯТ МАЛЪК ЗАМЪК НА МЕЧТИТЕ
НАШИЯТ ВТОРИ ДОМ
НАШЕТО СКРИВАЛИЩЕ ОТ ВЪНШНИЯ СВЯТ
НАШАТА МУЗА
НАШИЯТ КНИЖЕН РАЙ
НАШАТА УТЕХА
НАШИЯТ ЛЪЧ СВЕТЛИНА  
НАШИЯТ ПРОЗОТЕЦ КЪМ СВЕТА
НАШИЯТ ПЪТ КЪМ ПРИЯТЕЛСТВОТО
НАШАТА ОБИЧ
ТОВА ВСИЧКОТО ЗА МЕН Е........НАШАТА БИБЛИОТЕКА.....
Какво е думата библиотека за мен....
 
Б-богатство
И-информация
Б-"броня" от външния свят
Л-лоялност
И-индивидуалност
О-обич
Т-толерантност
Е-eнергия
К-кураж
А-амбиция
 
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!!!
ОБИЧАМ ВИ!!!

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град