Инициативи

Начало | Инициативи | Ученици и студенти ще показват на туристи забележителностите на Бургас

Ученици и студенти ще показват на туристи забележителностите на Бургас

Аз детето | 2022-07-15

Ученици и студенти ще показват на туристи  забележителностите на Бургас

Екскурзоводи доброволци ще показват на туристи забележителностите на Бургас. Безплатните туристически разходки ще започнат от 17 юли и ще се провеждат напълно безплатно от ученици и студенти, пишат от БТА. Обиколките ще се провеждат всяка вечер до 22 юли и ще започват от 18:30 часа. Сборният пункт е градинката пред Градския часовник, в близост до сградата на общината, съобщиха от пресцентъра ѝ.

Мисията е да се покаже красотата на Бургас. Тази година е подготвен нов маршрут. Обиколката започва от Часовника, след което продължава през железопътната гара, Морска гара и завършва до културния център „Морско казино“, обясниха от общинския пресцентър. Оттам добавиха, че в продължение на час и половина посетителите ще имат възможността да се запознаят с интересни истории около заснемането на известните филми като „Опасен чар“ и „Петя на моята Петя“, с историята на старите бургаски киносалони, както и да научат повече за известни бургазлии, прославили българското кино.

Общата мисия е да се покаже Бургас не само като обичана туристическа дестинация, но и като дом на велики български актьори и режисьори, както и като снимачна площадка на любими филми. Туровете ще се провеждат в рамките на Международния филмов фестивал, който утре започва в Бургас.

„Всъщност кинотурът представлява опознавателна разходка, която цели да запознае посетителите си с едни от най-емблематичните обекти и личности, свързани със „седмото изкуство“. Провеждат се изцяло от местни екскурзоводи, гидове, които носят в себе си атрактивността на самия град. Обиколката е за всеки, който иска да научи нещо ново“, посочи Радостин Рачев от пресцентъра на общината.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град