покани

Начало | покани | Националният военноисторически музей кани деца и родители на образователни програми, игри и тематични музейни турове

Националният военноисторически музей кани деца и родители на образователни програми, игри и тематични музейни турове

Аз детето | 2023-07-03

Националният военноисторически музей кани деца и родители на образователни програми, игри и тематични музейни турове

От 1 юли Националният военноисторически музей (НВИМ) предлага забавни уикенди на своята детска и семейна публика всяка събота и неделя от 11 ч. Още през изминалия уикенд (1 и 2 юли) без предварително записване посетителите участваха в най-забавната образователна игра „Мисия разузнавач“. Изпитаха бързината, логиката и ориентацията си, решаваха загадки и научиха факти за българската войска. За да е пълно удовлетворението от изпълнението на мисията имаха и награди – най-бързите, които откриха точните координати на една от впечатляващите бойни машини от външната експозиция, първи влязоха да я разгледат отвътре.

Всички тези интересни занимания продължават и през следващите съботно-неделни дни, когато екипът на НВИМ е подбрал най-предпочитаните от децата и техните родители образователни програми, игри и тематични музейни турове, за да гарантира едно вълнуващо посещение, в което всички заедно се забавляват около знакови експонати във вътрешната и външната експозиция на Музея. Сред тях са „Животните на фронта“, „Васил Левски – вчера и днес“, „Създаване на българската държава“, „Българското средновековие“, тематичните музейни турове „Българските монарси като върховни началници на армията“, „Българските военачалници“ и образователната игра „Мисия разузнавач“.

Участието в съботно-неделните семейни програми е 4 лв. на човек към входния билет. Актуалната информация с конкретните активности за уикенда се публикува своевременно на сайта на Музея и на страницата му в социалните мрежи.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град