За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | „На фокус VII клас" – помощ за учениците от малкия екран ще има и тази учебна година

„На фокус VII клас" – помощ за учениците от малкия екран ще има и тази учебна година

Аз детето | 2021-10-06

„На фокус VII клас" – помощ за учениците от малкия екран ще има и тази учебна година

„С БНТ 2 на училище“ подновява излъчването на видео уроци „На фокус VII клас“. Поредицата включва уроци за произведения, теми, преразкази, пряка и непряка реч, правопис, задачи, уравнения и решения, с които подпомага седмокласниците за Националното външно оценяване по български език и литература и по математика.

БНТ 2 ще излъчва „На фокус VII клас“ в понеделник и вторник от 10:00 ч., с повторение от 15:00 ч. Учениците и родителите им, които са пропуснали уроците през седмицата ще могат да ги гледат отново в събота и неделя от 08:00 ч. Понеделник и събота са дните за български език и литература, а вторник и неделя за математика.

Образователната програма „На фокус VII клас“ е част от кампанията „С БНТ на училище“, която стартира по инициатива и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, в условията на въведеното извънредно положение в страната през месец март 2020 г. Тогава по БНТ 2 бяха излъчени 517 урока за учениците от 1. до 7. клас по общообразователните учебни предмети и за учениците от 12. клас за Държавния зрелостен изпит по български език и литература. През миналата учебна година бяха реализирани и излъчени 180 урока – 120 по български език и литература и по математика за 7. клас, а останалите 60 подпомогнаха зрелостниците за матурите в XII клас.

Образователната програма е подготвена от Министерството на образованието и науката и включва теми като: „Моделиране с изрази, линейни уравнения и неравенства“, „Трансформиращ преразказ“, „Сложно съчинено изречение“, „Линейни неравенства с едно неизвестно“, „Еднакви триъгълници. Питагорова теорема“, „Разлагане на многочлени на множители“. Това са част от уроците, които ще предоставят възможност всички деца от 7. клас да имат равен достъп до образование.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град