За да е по-лесно в училище

Начало | За да е по-лесно в училище | За по-лесно учене у дома опитайте да направите тези неща

За по-лесно учене у дома опитайте да направите тези неща

Аз детето | 2021-11-18

За по-лесно учене у дома опитайте да направите тези неща

Ако ученето на урока вкъщи и писането на домашната работа е битка, която водите със себе си, волята и желанията си всеки ден, тогава може би е време да преразгледате стратегията си, за да направите изпълнението на домашната работа по-малко трудно и гадно. Две ключови техники, върху които можете да работите, са установяване на ясни рутинни действия около домашната работа, включително кога и къде да я свършите, плюс създаване на ежедневни графици, казват от Националната асоциация на училищните психолози (NASP) в своята книга, която иска да помогне на децата по-лесно и бързо да учат у дома. Но как точно да стане? Ето няколко неща, които експертите препоръчват и които определено вършат работа.

1. Създайте си специално място за учене у дома

Мястото трябва да е добре осветено и тихо и далеч от разсейващи фактори като телевизора или хора, които говорят по телефона, препоръчва Американската академия по педиатрия. Уверете се, че има ясно работно пространство, тоест бюро, което може да побере всички материали, необходими за ученето. Тези материали включват материали за писане, пособия за изкуство, речник, компютър. Ако мястото ще се използва за други неща (например масата в трапезарията), тогава трябва да можете да държите всичките си неща в преносима щайга или нещо подобно, за да си ги носите.

2. Поддържайте го подредено

Ще бъде по-лесно да следите задачите, ако мястото ви е подредено. NASP препоръчва на децата да правят следното след всяко учене: поставете домашното в подходящата папка или плик и го поставете в чантата и след това почистете бюрото, за да може следващия път да започнете да учите на чисто и подредено.

3. Намислете си определено време за домашни и го спазвайте

Някои деца биха искали да приготвят домашните си веднага след училище, докато други биха искали да го направят преди вечеря. Помислете си кое време предпочитате и след това не забравяйте да се придържате към това време всеки ден. Като цяло може да е най-добре да свършите домашните преди вечеря или толкова рано вечерта, колкото можете да понесете, казва Доусън. Определено ще се изморите повече с идването на нощта и това може да забави скоростта на изпълнение на домашната работа.

4. Мотивирайте се с нещо

Понякога никак, ама никак не ти се иска да учиш. На всеки се случва и тогава знаете ли какво ще ви помогне! Малко стимулче... NASP препоръчва „прости стимули“, като например да си купите нещо малко, което искате отдавна, но само след като домашната работа е завършена (любимата си игра, гледане на кратък видеоклип или вкусен десерт).

5. Почивайте между домашните по различните предмети

Трудно е изведнъж от математика да пишеш съчинение по литература, така че ще е добре да си правите почивка от време на време. Но се уверете, че тези почивки са включени в ежедневния график за домашна работа. Някои деца предпочитат да правят почивки на определени интервали (на всеки 20 минути), докато други се представят по-добре, когато почивките идват след всяка дейност. Бъдете ясни колко дълго ще продължат почивките и планирайте дейности, които можете да правите по време на почивките.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град