покани

Начало | покани | Весело лято в Ямбол, всички културни институти организират летни занимания за деца и ученици

Весело лято в Ямбол, всички културни институти организират летни занимания за деца и ученици

Аз детето | 2021-07-24

Весело лято в Ямбол, всички културни институти организират летни занимания за деца и ученици

Културните институти в Ямбол организират през седмицата различни летни занимания за деца и ученици, информираха от общинския пресцентър. Всеки делничен ден Астрономическата обсерватория и планетариум предлага обучение за ученици от 8 до 16 години на тема „Запознаване с мисиите на МКС и с планетите от Слънчевата система“.

„В света на приказките“ и „Забавна наука“ са озаглавени летните дейности с деца през работните дни в Регионалната библиотека „Георги Ст. Раковски“. Служители на Общинския детски комплекс ще занимават децата от 7 до 11 години със зумба фитнес и балет. Тази седмица народно читалище „Пробуда – 1909“ ще проведе конкурс за рисунка за деца от 10 до 15 години под наслов „Моята лятна ваканция“, както и турнир по шах.

Народно читалище „Умение-2003“ ще привлича малките читатели с обсъждане на художествена литература и изготвяне на читателски дневници. Децата ще могат да рисуват, моделират и апликират и да гледат образователни и анимационни филми. Народно читалище „Зора-1945“ също организира занимания по интереси в своето Артателие под наслов „Рисувам приказка“ и в клуб „Приказно и любопитно“.

Photo by Gaelle Marcel on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град