Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | „Миньоните 2“ откриха сезона на проклетиите с рекорден уикенд в боксофиса

„Миньоните 2“ откриха сезона на проклетиите с рекорден уикенд в боксофиса

Аз детето | 2022-07-05

„Миньоните 2“ откриха сезона на проклетиите с рекорден уикенд в боксофиса

След петгодишно отсъствие, любимите на малки и големи вездесъщи жълти разбойници се завърнаха на големия екран и родните зрители се стекоха в кината, за да изживеят най-забавната им и пакостлива лудория до момента, а резултатите не закъсняха.

За изминалия уикенд „Миньоните 2“ е бил гледан от над 37 хил. зрители и с приходи от над 400 хил. лева се нарежда на първо място в класацията за най-касов дебют за анимация, както за тази година, така и от началото на пандемията. Филмът освен това задминава глобалните хитове „Топ Гън: Маверик“ и „Джурасик свят: Господство“, като бележи втория най-голям премиерен уикенд за 2022 г., изпреварван единствено от „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“.

В световен мащаб резултатите на „Миньоните 2“ са не по-малко впечатляващи – филмът изпревари прогнозите на специалистите, регистрирайки общи приходи от над 200 млн. щатски долара, с което защити позицията на анимационния франчайз като най-касовия в историята.

В „Миньоните 2“ вездесъщите мъници предлагат безценната си „помощ“ на едва 12-годишния, но вече порядъчно проклет Гру, който крои пъклен план да се превърне в най-великия злодей в историята. Филмът е своеобразно завръщане към корените за Illumination и предлага сърцата история с много хумор, екшън, музика и редица попкултурни препратки.

Изпълнен с редица поп-културни препратки и закачки, много музика, неспирен екшън и най-вече със забележително чувство за хумор, „Миньоните 2“ предлага свежа и оригинална история със сърце и душа, по подобие на ранните филми на Illumination, които превърнаха студиото в еталон за качественото кинозабавление, а миньоните в едни от най-колоритните и обичани герои на всички времена.

„Миньоните 2“ идва в родните кина озвучен на български език, като гласът на един от най-ярките и шеметни образи във филма принадлежи на известния комик и телевизионен водещ Николаос Цитиридис. За първи път обаче, зрителите у нас ще имат възможност да се насладят на „Миньоните 2“ и в оригиналния му език, на специални субтитрирани прожекции в избрани киносалони.

Предвождан от оригиналните автори на франчайза, „Миньоните 2“ е продуциран от създателя и изпълнителен директор на Illumination Крис Меледандри и дългогодишните му сътрудници Джанет Хийли и Крис Рено. Филмът е режисиран от завръщащия се към поредицата Кайл Балда („Аз, проклетникът 3“, „Миньоните“), а корежисьори са Джонатан дел Вал („Сами вкъщи“) и Брад Ейбълсън („Семейство Симпсън“). Убийственият 70-арски саундтрак е дело на легендарния музикален продуцент и носител на „Грами“ Джак Антонов. Освен Николаос Цитиридис, в озвучаването на филма се включват Петър Бонев, Станислав Пищалов, Ана-Мария Лалова, Василка Сугарева, Мариета Петрова, Георги Спасов, Явор Караиванов, Димитър Тодоров, Симона Нанова и др.

Добавяме щипка проклетии към лятото с шеметното приключение „Миньоните 2“ – вече в кината на 2D, 3D и 4DX.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град