Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Любими сериали, детски и документални филми в лятната програма на БНТ 1

Любими сериали, детски и документални филми в лятната програма на БНТ 1

Аз детето | 2022-07-06

Любими сериали, детски и документални филми в лятната програма на БНТ 1

Вълнуващо филмово лято очаква зрителите на БНТ. В ефира на обществената телевизия се завръщат любими сериали, детски и документални филми. Докато екипите на предаванията „100% будни“, „Култура БГ“, „България в 60 минути“ и „Последният печели“ излизат в лятна пауза, подготвяйки се да се завърнат през есента, малки и големи ще си припомнят любими филмови заглавия.

Двучасовият детски слот със специална селекция от филми за малчуганите ще се излъчва всяка сутрин. В ефира на БНТ се завръщат и някои от най-хитовите и любими телевизионни сериали. Припомнете си неостаряващите приключения на веселата компания от „Клиника на третия етаж“ следобед, а всяка вечер – любими български сериали. Специално място в лятната програма на БНТ имат и документалните филми, които може да гледате всеки четвъртък и събота.

Детски слот

От 18 юли гледайте филмите „Благуните“, „Войната на таралежите“, „Васко Да Гама от село Рупча“, „По следите на капитан Грант“, „Ваканцията на Лили“ и „Златно сърце“.

От 6 август, всяка събота и неделя от 08:00 до 11.00 ч. малчуганите ще си припомнят „Румбата, аз и Роналдо“, „Случаят Кюри“, „Островът на сините птици“, „Слънце на детството“, „Резерват за розови пеликани“, „Легенда за белия глиган“, „Синята птица“, „Рицарят на бялата дама“, „Светулки в морето“, „Птицата“ и „Веселите музиканти“.

От 24 август до началото на месец септември с начален час 10:00 ч. ще се излъчат игралните филми „Здравей, бабо“, „Деца играят вън“, „Куче в чекмедже“, „Мигове в кибритена кутийка“, „Йо-хо-хо“, „13-та годеница на принца“, „Таралежите се раждат без бодли“, „Принцът и просякът“, „Племенникът чужденец“.

Сериали

От 7 юли, всеки делничен ден от 19:00 ч. времето е посветено на българските сериали. В селекцията зрителите ще видят „Църква за вълци“, „Жребият“, „Границата“, „Константин Философ“ и „Четвърта власт“.

От 18 юли всеки делничен ден от 16:30 ч. по БНТ се завръща веселата компания в комедийния сериал „Клиника на третия етаж“.

Документални филми

От 2 юли, всеки четвъртък от 21:00 ч. и в събота от 19:00 ч. зрителите могат да видят избрани документални филми. Сред тях са разказът за непопулярната страница в историята на България около Втората световна война – „Второто Освобождение“, за сраженията по време на Първата световна война в „Белите орли“; за изобретателя на първия български хеликоптер в „Икар от Кочериново“; „Изповед с музика“ - за челиста Анатоли Кръстев; „Коридори на съдбата – филм за Васил Стоев“, разказващ за живота и творчеството на големия български художник; „Мълчание с достойнство“ за българските кинорежисьори Ирина Акташева и Христо Писков, както и филмите „Сантиментална история“ и „Асен Пейков – Българинът от Рим“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град