спорт

Начало | спорт | Футболът – полезен, приятен и универсален спорт

Футболът – полезен, приятен и универсален спорт

Аз детето | 2016-04-15

Футболът – полезен, приятен и универсален спорт

Футболът се играе всеки ден от милиони хора в повече от 200 държави. Несъмнено простите му правила спомагат за разпространяването и увеличаването на популярността му. Всеки познава играта с топка. Този спорт обединява хората по целия свят. Най-добрата част от него е това, че може да се спортува от всеки – и от професионалистите и от съвсем начинаещите, няма ограничение във възрастта, пола или височината. В много части на света, най-вече в Европа, Южна Америка и все повече в Африка, футболът предизвиква големи емоции и играе важна роля за всекидневието на отделните запалянковци, местни общности и дори цели държави. Милиони хора играят в любителски отбори или пък редовно посещават стадиони, за да подкрепят своите любимци. Футболът е универсален спорт, който заради своята популярност и богатство на движение може да се спортува от всяко дете. Освен че е много забавен, динамичен и интересен, той ни учи да бъдем подредени, дисциплинирани и как да работим в екип с другите и да ги уважаваме. Футболът освен полезен е и много интересен – обещава ни весело прекарване на свободното време и дори запознанство с нови хора. Така че неслучайно е най-популярният спорт в света и ние силно ви препоръчваме да го опитате. Дори не е нужно да се записвате в клуб, просто отидете в двора на най-близкото училище и играйте. Ако все още не можем да ви убедим, ето и още от най-добрите причини, които ще ви накарат да играете футбол.

Здраве

Спортните занимания са особено полезни за вас, защото са преди всичко свързани с много движение. По време на игра, особено по време на футболна игра, се движите почти през цялото време и по този начин създавате основата за здравословен живот – укрепвате мускулите и дори костите си, развивате добра координация на движенията си и повишавате активността на цялата кръвоносна система и сърцето. Повярвайте, тези неща сега може да ви звучат като врели-некипели, но с времето ще разберете, че са необходими и няма да съжалявате, че вместо да седите пред телевизора сте отделили време и за футбол. Пък и след време ще имате достатъчно кога да седите пред екрана, но за футбол няма да е така подходящо, както сега.

Винаги във форма

Няма човек на света, който да не иска да изглежда добре и във форма, дори вие, нали? Признайте си! Е, футболът е този спорт, който ще ви забавлява и държи в добра форма винаги.

Футболът развива...

Сръчността, вниманието и концентрацията, баланса и тактическите умения. Защото той е игра, в която никога няма да стоите на едно място, дори когато сте при вратата. Но ако си мислите, че само ще тичате нагоре-надолу след една топка, това въобще не е така. Трябва да имате и стратегия и то да я измисляте бързо и в движение, сигурно не е толкова забавно, колкото звучи, но е доста полезно във всички области на живота. Повярвайте ни!

Издръжливост

Почти всеки вид спорт развива това качество, но във футбола то се формира постепенно без да страдате от мускулна треска или всякакви други такива лоши натоварвания.

Винаги добро настроение и здрав сън

Футболът е работа в екип с отбора, така че няма как да скучаете. По всяко време е нужно да говорите със съотборниците си, да споделяте опит или просто да си общувате, което е доста приятно. Това е един от ключовете за добро настроение. Играта с топка помага на всеки да се отърве от негативните мисли и емоции. Имаш чувството, че сякаш топката премахва цялата негативна енергия около теб. Пък и според статистиката повечето деца, които се занимават с футбол са по-спокойни и весели от връстниците си, които не спортуват. Това е така, защото те просто правят нещо различно и интересно, което им доставя удоволствие. В допълнение към това той ще ви помогне и за по-добър сън, а той е много важен, особено сега, когато растете.

Както сами се убедихте, футболът е не само увлекателен и интересен, но и много полезен. Спорт, който дава всичко в едно. Той също така не познава и възраст, така че можете дори да го играете с дядо или пък защо не и с баба, стига да искат ще е страшно забавно. Опитайте – няма да съжалявате.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град