игри за навън

Начало | игри за навън | Да направим ледени скулптури като истински майстори

Да направим ледени скулптури като истински майстори

Аз детето | 2020-01-23

Да направим ледени скулптури като истински майстори

Няма как поне веднъж да не сте чували за някой фестивал на ледените скулптури, а може дори и да сте посещавали. Макар и не от такъв голям мащаб, подобни фестивали често се организират и у нас. Там хора, творци от различни части на света, показват своя талант да правят невероятни фигури от лед. Трудно е, но е и доста забавно и интересно – това твърдят самите създатели на прекрасните фигури от лед. Ние също неведнъж сме им се възхищавали. Но днес имаме друго интересно предложение за вас, свързано с тези фигури. Времето тези дни е особено подходящо за тази дейност, а и идват събота и неделя и ваканция, така че дълго пазихме тази идея, докато дойде подходящото време и ето то дойде. Сега остава само да се надяваме да ви хареса. Всичко се състои в това, че можете сами да си направите интересни цветни ледени скулптури като истински майстори.

За тази цел първо разбира се трябва да си осигурите материал. Няма да ви караме да внасяте тонове лед, както правят големите, а нещо по-забавно. Намерете различни формички за лед, трябват ви още бои за храна и вода. След това просто си направете лед. Изсипете вода във формичките, капнете няколко бои за храна в различни цветове и ги оставете във фризера или камерата, за да стане водата на лед. Обикновено се изискват няколко часа, така че е добре да свършите това например в петък вечер и в събота сутрин всичко ще е готово за игра.

На сутринта просто сложете леда в голяма купа, за да ви е удобно, облечете се топло и задължително с ръкавици, ще работите с лед, вземете и бутилка с хладка вода, тя е важна и играта може да започва. Излезте навън и започнете просто да правите вашите скулптури. Вие решавате какви да са. Само помнете, че за да съедините ледените парчета, трябва да ги намокрите с вода и да преброите до десет, за да се залепят едно за друго, понякога отнема и повече, ако времето е по-топло, но не би трябвало повече от 30 секунди.

Не забравяйте и да снимате вашите шедьоври, защото колкото и да са красиви, по някое време ще се разтопят. Но пък знаете ли, дори тогава е интересно да гледате как се топят, какви други фигури се получават от това и как цветовете се сливат.

Сега какво чакате, направете вашите цветни ледени фигури и бъдете като най-добрите в света! А ако някой от вас ни изпрати и някоя снимка, ще сме много щастливи. :-)Коментари
1 коментар

Georgi Marinov pazorov, 10 г.,

Публикувано на 29.02.2016

zvuchi Akko shte optima nqkoi put I shte vi isprata snimka

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град