игри за навън

Начало | игри за навън | На есента усмивка покажи и весело я снимай ти!

На есента усмивка покажи и весело я снимай ти!

Аз детето | 2019-10-09

На есента усмивка покажи и весело я снимай ти!

Есента е наистина хубава! Да, може да става по-студено и да знаем, че голяма и дълга ваканция ще има чак догодина, но като всеки сезон и есента си има свой чар. Също така си има и своите весели игри! През лятото играем с вода или направо ходим на плажа, през зимата пък не пропускаме да се позабавляваме с пухкавия сняг, но знаете ли какво можем да правим през есента? Много просто – да снимаме и да се забавляваме. Сигурни сме, че всеки от вас вече има в джоба или раницата си телефон с камера, така че вместо да седите и да цъкате на някое приложение, защо не го използвате, за да поиграете ама наистина – движейки се и наблюдавайки красивия шарен свят около вас. Да не говорим, че ще ви останат и приятни спомени под формата на снимки.

Направо ви представяме и идеята ни! Първо трябва да знаете, че всеки може да участва в забавлението, но за целта ще ви трябват и толкова листове хартия! Един от вас, най-добре ще е най-големият, трябва да напише четири, пет или десет неща на всеки от листовете – зависи колко измисли и колко ви се ходи. За всеки трябва да са еднакви. Тези неща показват какво трябва да снимате. Естествено трябва да са на есенна тематика. Така например може да се напише: нещо жълто, гъба, жълъд, кестен, изсъхнала трева, грозде, цвете, червено дърво, дърво без листа и много други.

Целта на всеки един от вас е да обиколи квартала, естествено не да ходите много далеч и да намери всяко едно от тези неща, след което просто да ги снима. Разбира се, ще има и гласуване накрая, затова е хубаво да направите някоя наистина уникална снимка. Запомнете, че уникалните снимки могат да се получат и от най-прост обект, зависи как самият фотограф го вижда и под какъв ъгъл го снима. Когато всеки приключи, като е хубаво да имате да кажем време от един час, за да не се чакате твърде дълго, се събирате отново на уречено място и си показвате снимките. Всеки трябва да гласува с от 1 (най-ниското) до 10 (най-хубавото), като разбира се, за да е честно не трябва да гласувате за своите си снимки. Накрая този, който има най-много общо събрани точки от снимките си печели играта.

Опитайте! Сигурни сме, че не само ще преоткриете есента, но и фотографията може да ви стане любимото хоби! За да видите колко лесно и колко красиво се получават есенните снимки и за повече вдъхновение вижте нашия фотопоглед като кликнете тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град