За родители

Начало | За родители | Детска електрическа четка за зъби – специфики

Детска електрическа четка за зъби – специфики

Аз детето | 2022-11-30

Детска електрическа четка за зъби – специфики

Решение ли е електрическата четка за малки деца? Кога детето е готово да премине към ръчна четка за зъби? Каква е разликата между електрическа четка за зъби и традиционната?

Според някои експерти не е толкова важно устройството, колкото техниката, времетраенето и честотата на миене. От друга страна, много изследвания доказват превъзходството на електрическите четки за зъби пред ръчните. Това се доказва от факта, че електрическата версия почиства зъбите по-задълбочено в сравнение с класическата и може да бъде до няколко десетки процента по-ефективна в защитата срещу кариеси.

По-лесна ли е за употреба

Както посочват и специалистите, важно е четката да бъде съобразена с нуждите. Това се отнася и за децата. При тях се препоръчва използването на четки за зъби с меки косъмчета – твърдите могат да увредят емайла и венците им. И така, какво може да бъде предимството на съвременните четки за зъби пред класическата версия?

Ако детето все още не е усвоило добре техниката на почистване, то електрическата четка ще бъде голямо удобство. Нейните потрепвания и въртеливи движения могат да заменят несъвършената техника на четкането. Стандартните електрически четки правят около 8800 движения в минута. Следователно с тяхна помощ ще премахнем плаката по-задълбочено и ще почистим зъбите много по-бързо, което е важно, защото децата са склонни да се отегчават бързо, да мият зъбите си кратко и неточно. Задачата на детето е само правилно да насочва четката по повърхността в различните посоки.

Кога да ги включим в рутината на децата

Повечето електрически четки за зъби са предназначени за деца от 3-годишна възраст. На пазара има и такива, които могат да се използват по-рано, но специалистите не препоръчват подобно решение, заради развиващата се все още захапка и чувствителните венци.

Много е важно, преди да вземете за първи път електрическата четка за зъби на детето, то вече да е усвоило умението правилно да мие зъбите си и да държи самата четка. Поради тази причина първото посещение при зъболекар е много важно, по време на което той може да инструктира малкото дете как правилно да почиства зъбите.

Да не забравяме и типичния визуален аспект, толкова важен за малките деца. Принтовете на всички налични на пазара модели изобразяват различни герои от любимите им приказки и анимационни филми. Друг акцент може да бъде възможността да персонализирате електрическата четка за зъби с различни стикери, включени в опаковката. Може да разгледате множество предложения тук makeup.bg/categorys/538127/. По този начин ще разнообразите процеса на миене на зъбите на детето и ще го насърчите да се грижи за устната хигиена.

Подходящата електрическа четка за зъби за деца е разход, който ще се изплати в бъдеще. Вашето дете не само ще има по-добре поддържани зъби, но и ще бъде по-лесно за него да развие навик за редовно и ефективно почистване.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град