новини детски

Начало | новини детски | Деца рисуват за деца в благотворителен конкурс „Моето семейство“

Деца рисуват за деца в благотворителен конкурс „Моето семейство“

Аз детето | 2021-05-21

Деца рисуват за деца в благотворителен конкурс „Моето семейство“

Деца помагат на деца в национален конкурс с рисунки. Конкурсът е на тема „Моето семейство“ и набира средства за лишени от родителски грижи деца. Целта е да разпространи изкуството сред децата, като им даде възможност да влязат в ролята на творци. „Идеята стартира случайно и само за месец и половина набрахме над 1000 участници. Със сестра ми си говорихме, че децата не могат да излязат дълго време заради пандемията и си казахме – „да направим нещо“. Това разказа в ефира на Bulgaria ON AIR организаторът на конкурса Борис Бачев.

„Това е една магия. Намерихме партньор, който изпраща рисунки от цялата страна. На 1 юни ще има и благотворителна изложба“, допълни Елена Бачева, която също е организатор на конкурса. Елена и Борис са брат и сестра, двамата работят заедно за реализирането на идеята да помагат на деца, лишени от родителски грижи.

„В няколко посоки ще се развие конкурсът – рисунките, които ни изпращат, ще ги сканираме и ще се отпечатат на тениски. Другият е под формата на принтове. Целта ни не е да съберем пари еднократно, а да се случва и занапред. Средствата ще отидат в една Детска къща – Фондация „Нашите деца“. Там се намират изоставени деца“, сподели Борис. На 1 юни в Културен дом „Красно село“ ще се състои благотворителната изложба.

„Ще успеем да организираме на място всички деца да изрисуват алеите. Идеята е изоставените деца да усетят, че на някого му пука за тях“, посочи Бачев. Амбициите на двамата организатори е конкурсът да стане международен. По думите им и тази година е имало участие на деца от няколко държави.

В конкурса могат да вземат участие всички деца на възраст до 12 години. За да се включи в конкурса, всяко дете трябва да нарисува картина, изобразяваща го заедно с неговото семейство или други близки. Крайният срок за участие в конкурса е 26-ти май 2021 г. Всички условия и начини за участие можете да намерите на https://www.shtampi.bg/nacionalen-konkurs-za-deca-na-tema-moeto-semeistvo



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град