новини детски

Начало | новини детски | Конкурсът „Ще ти разкажа приказка“ отново търси малки писатели до 28 февруари

Конкурсът „Ще ти разкажа приказка“ отново търси малки писатели до 28 февруари

Аз детето | 2022-11-30

Конкурсът „Ще ти разкажа приказка“ отново търси малки писатели до 28 февруари

До 28 февруари е срокът за участие в 12-ото издание на националния детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка“. Това съобщават от пресцентъра на Столична община. „Очакваме талантливите и вдъхновени деца отново да участват със свои авторски приказки в конкурса „Ще ти разкажа приказка“. Литературното ни съревнование разкри таланта за писане на стотици деца. Оригинални, забавни и поучителни истории пристигат във всяко издание от цялата страна и дори от живеещи извън границите на родината ни българчета.“ Това обясни заместник-кметът на София Мирослав Боршош в началото на дванадесетото издание на Националния детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка“.

Конкурсът е на свободна тема и в него могат да участват деца в две възрастови категории – от 9 до 12 години и от 13 до 15 години. Творби се приемат до 24.00 ч. на 28 февруари 2023 г. на имейл: kalendar.kultura.so@gmail.com. Всеки автор може да участва с приказка до три печатни страници, изпратена в текстови файл. След текста на приказката трябва да бъдат изписани трите имена, дата на раждане, град, точен адрес, училище и телефон за връзка на автора.

Илюстрован сборник с отличените детски приказки ще бъде издаден от Столична община, а победителите в конкурса получават лаптопи, таблети и книги. За повече информация: 0884 900 879 – Нели Горанова, главен експерт в дирекция „Култура“ на Столична община.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град