покани

Начало | покани | Андора, Германия и Италия ще покажат зрелище в небето над Панагюрище на Международния фестивал по фойерверки

Андора, Германия и Италия ще покажат зрелище в небето над Панагюрище на Международния фестивал по фойерверки

Аз детето | 2023-06-08

Андора, Германия и Италия ще покажат зрелище в небето над Панагюрище на Международния фестивал по фойерверки

За 10-а година Панагюрище ще бъде домакин на Международния фестивал по фойерверки, съобщи БТА. Фестивалът ще продължи три дни – 9, 10 и 11 юни, а държавите участнички тази година ще бъдат Андора, Германия и Италия. Зрителите ще се насладят на концертна програма във всяка една от вечерите на Международния фестивал, а красотата в небето над Панагюрище ще може да се види след всеки концерт.

Жури ще оценява фойерверките, а регламентът за всички участници е еднакъв. В началото всеки един от състезателните отбори ще представи двуминутно свободно шоу, което няма да има музикален съпровод и оценки. След това отборите имат от три до седем минути, в които да представят своята състезателна част от програмата. За държавите участнички са подсигурени еднакви по вид ефекти и материали. Големината на пиробомбите е идентична за трите отбора, а броят на фойерверките е равен. При изпълненията на състезателите от особено значение при тези условия ще бъде талантът и умението да се представи изкуството на фойерверките под музикален съпровод.

Организатори на събитието са община Панагюрище и „Огнена хризантема“ ЕООД. От фирмата предоставят и фойерверките на състезателите. Те също ще се включат във всяка една от вечерите на фестивала с подгряваща заря в началото, която няма да бъде част от състезанието.

Като част от фестивала „Огнена хризантема“ ЕООД, Фотоклуб Панагюрище и Община Панагюрище обявяват конкурс за „Най-добра снимка на фойерверки“ от фестивала. Ето и регламента:

 • В конкурса може да участва всеки, който е присъствал и запечатал в кадър момент от Международния фестивал на фойерверките – Панагюрище 2023. Няма ограничения във възрастта на участниците и участието в конкурса е безплатно.
 • Конкурсът е разделен в две категории – „Мобилна фотография“ и „Фотография с фотоапарат“.

Изисквания към фотографиите:

 • Формат на файловете – JPEG, размер – снимката да не е под 2000 пиксела на дългата страна. В конкурса се допускат за участие само авторски фотографии.
 • Необходимо е снимките, участващи в конкурса, да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност.
 • Важен критерий, спрямо който ще се оценяват, е и това фойерверките да са уловени в момента на пълно разкриване на фигурата, която рисуват. Организаторите не носят отговорност за злоупотреба с авторско право, отговорността е на участника.
 • Всеки участник може да се включи с до 5 свои авторски кадри, като за всеки от тях трябва да посочи в коя от вечерите и на кой участващ във фестивала отбор са фойерверките уловени в кадъра.
 • С представянето на снимките участникът дава своето разрешение на организаторите да използват безвъзмездно изображенията свързани с популяризирането на конкурса.

Жури, съставено от организаторите, ще определи победителите. Членовете на журито на конкурса, неговите организатори и техни близки, не могат да участват в конкурса. Всяка фотография трябва да бъде придружена със следната информация:

 • в коя от трите вечери и на кой отбор участник е зарята показана в кадъра;
 • име и фамилия;
 • с каква техника е заснет кадърът (телефон, фотоапарат, обектив);
 • телефон и имейл за контакт.

Творбите се изпращат в цифров вид на имейл: photoclub.panagiurishte@gmail.com от 13 юни до 19 юни, като резултатите ще бъдат обявени на 22 юни. Получените и одобрени за участие творби ще бъдат публикувани в страницата на конкурса във Фейсбук и медии. Най-добрите кадри ще бъдат публикувани в онлайн галерия в страницата на конкурса във Фейсбук, както и в местни и регионални медии.

Photo by Designecologist from PexelsКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град