Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | The Sims 5 или проект „Рене“ – ето всичко, което се знае досега за продължението на най-любимия симулатор

The Sims 5 или проект „Рене“ – ето всичко, което се знае досега за продължението на най-любимия симулатор

Аз детето | 2022-11-02

The Sims 5 или проект „Рене“ – ето всичко, което се знае досега за продължението на най-любимия симулатор

The Sims 5 най-накрая беше обявена и за наша голяма изненада, от Electronic Arts вече започнаха да пускат кратки информации за функциите за следващата основна игра на Sims. Веднага след като направи основната игра Sims 4 безплатна за игра и се ангажира с непрекъснати актуализации на геймплея и DLC-та, Maxis също съобщи, че активно разработва Sims 5, въпреки че това може да не е окончателното му име. За разлика от разработката на минали игри на Sims, Maxis дори се ангажира да покаже някои от новите функции в разработката години напред. Така че докато все още имаме много отворени въпроси относно следващата игра на Sims, всъщност вече получихме отговор на някои от нашите предположения. Ето всичко, което знаем досега за следващата игра на Sims, включително нови (и завръщащи се) функции, кадри от ранен геймплей и слуховете за мултиплейър.

И така, Project Rene ли е името на The Sims 5?

Засега да, но вероятно не завинаги. Както Maxis обясни, Project Rene е по същество кодовото име за следващата игра на Sims. Обикновено такива наименования се използват вътрешно, за да се говори за игра, преди да бъде обявена, но понякога разработчиците използват тези заглавия и публично. Помислете за Project L на Riot, например. Предполага се, че следващата игра на Sims няма да се казва нито „Project Rene“, нито „The Sims 5“ и ще има напълно различно име, което ще обозначава начина, по който Maxis я наричат „следващото поколение“ на Sims и „творческа платформа“.

Има ли официална дата на излизане?

Electronic Arts все още не са посочили дата или година на пускане на следващата игра Sims. Когато беше обявено за първи път като Project Rene през октомври 2022 г., Maxis каза, че планира да сподели вътрешен поглед върху развитието „през следващите няколко години“, така че можем спокойно да предположим, че The Sims 5 няма да стартира поне до 2024 г. Друга подробност, която трябва да знаете за The Sims 5 е, че Maxis очаква да бъде на пазара за известно време, когато в крайна сметка стартира. The Sims 4 стартира през 2014 г. и изглежда, че Electronic Arts очакват „следващото поколение“ на The Sims да остане поне толкова дълго. Креативният вицепрезидент Линдзи Пиърсън каза: „Имам привилегията да помогна за въвеждането на франчайза в следващото десетилетие и след това“, по време на представянето на Project Rene. Това беше много модна корпоративна реч, честно казано, но е безопасно да се предположи, че следващата игра на Sims ще има дълъг живот.

А какво знаем за геймплея?

Както Maxis каза, клиповете, които показа по време на срещата на върха на Behind the Sims през 2022 г., бяха в началото на разработката и вероятно не отразяваха окончателния геймплей или визуален стил. Но в свободния смисъл на думата, видяхме малка част на кадри от ранен геймплей. Ето някои от функциите, които видяхме:

  • Инструментът Create-A-Style от Sims 3 се завръща
  • Режим на изграждане на мултиплейър между платформи
  • Качване на оформление на мебели по избор в галерията
  • Редактиране на модулни мебели, включително акцентни елементи
  • Въртене по множество оси, поне за акцентни части

Завръщането на Create-A-Style определено е победа за феновете на Build Mode, особено с добавянето на модулни части. В първоначалното разкритие видяхме как играчите ще могат да разменят части като таблата на леглото отделно и също да редактират шарки и цветове. Друго подобрение на стария инструмент за стил е възможността за добавяне на акценти като декоративни възглавници и одеяла към дивана, което също видяхме в първоначалното видео на Project Rene.

Ще има ли мултиплейър?

The Sims 5 ще има мултиплейър в някакъв момент, да, но Maxis все още не е уточнил обхвата. „С Project Rene искаме да улесним съвместната си работа и споделяне. Можете да изберете да играете и творите сами или с близките си приятели“, каза Пиърсън по време на представянето на Project Rene. На Sims Summit от 2022 г. разработчиците показаха междуплатформена игра между компютър и мобилен телефон. И двете устройства изглежда редактираха една и съща стая едновременно, като поставиха мебели. Когато става дума за мултиплейър в режим на живо, все още не знаем какво планира Maxis. Но няма съмнение, че следващата игра на Sims ще включва някакъв вид онлайн игра.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град