Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Можете ли да си представите – този външен охладител е голям колкото цяло PC

Можете ли да си представите – този външен охладител е голям колкото цяло PC

Аз детето | 2022-11-30

Можете ли да си представите – този външен охладител е голям колкото цяло PC

Да имаш много мощен компютър е мечта на всеки геймър или просто дете, което си пада по игрите от време на време. Всъщност всеки харесва бързите компютри. Мощен процесор, много оперативна памет, най-яката видеокарта... Звучи страхотно, нали? Докато не трябва да поддържаш всички тези части добре охладени. Има цена, която трябва да се плати за цялата тази мощност и често тази цена идва под формата на топлина и прегряване. Всъщност мощността и топлината са синоними благодарение на законите на физиката и това, за съжаление, винаги ще бъде провалът на ентусиастите на овърклок. Чувствителните компоненти във вашия компютър не търпят особено топлината и това води до повреда. Ето защо поддържането на хладен компютър е важна работа, която осигурява дълголетието на всяка машина.

Обикновено всеки компютър има малки охладители поставени от производителя. Но често, когато го подобрите с нови компоненти сами или пък играете прекалено тежки игри, машината има нужда и от допълнителна помощ. Затова се продават допълнителни охладители, но има един, който прави невероятно впечатление.

Новият външен модул с водно охлаждане на Bykski за продажба в Япония. Цената обаче е доста впечатляваща – 1608 лева. Какво е това скъпо охлаждане си помисля всеки, дори и ние. Е, доста впечатляващо. Най-малкото този охладител е по-голям от вашия компютър. Вместо да постави охлаждащия модул вътре в корпуса с останалите компоненти, този модул стои извън основния корпус, като потенциално го засенчва, тъй като изтегля топлината от вашия компютър в собствената си система за охлаждане.

Въпреки че изглежда доста масивно и сложно, Bykski B-1080-CEC-X не би трябвало да е твърде труден за настройка. Той има три G1/4 фитинга, които трябва да се прикрепят към повечето контури за течно охлаждане, които бихте използвали с вашия компютър. Оттам нататък той използва интегрирана помпа, радиатор и резервоарна система, заедно със 120 mm вентилатори в конфигурация 3x3, всички опаковани в кутия с размери 419 (H) x 488 (D) x 138 mm (W). Устройството е в състояние да се справи с до 2000 W генерирана топлина и като вземете предвид, че дори съвременните игрални устройства от висок клас трудно достигат до повече от 1000 W, това нещо очевидно е създадено за по-големи машини и натоварвания. Но това не означава, че трябва да се използва само за тях.

Производителите твърдят, че дори ако разполагате с няколко различни машини, вероятно бихте могли да пренасочите охлаждането си за всички тях към една кутия. Това става чрез нещо, което би изглеждало като невероятно елегантна миниконструкция, която държи цялото това красиво прекомерно охлаждане в отделен корпус.

Е, разбира се, ако имате 1680 лева за даване и чакате 3 месеца, за да го получите от Япония... А ако не, просто като нас се насладете на развитието на технологиите и се направете на умни като разкажете за охлаждането на приятелите си!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град