Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Electronic Arts разработват поне 3 Марвел игри

Electronic Arts разработват поне 3 Марвел игри

Аз детето | 2022-11-14

Electronic Arts разработват поне 3 Марвел игри

Electronic Arts подписаха сделка с Marvel за създаване на „най-малко три нови екшън приключенски игри“, всяка от които ще разказва своя собствена оригинална история, развиваща се във вселената на Marvel. Първият проект, който се разработва като част от сделката, е играта Iron Man, която се разработва от EA Motive и беше обявена през септември. Оглавявана от продуцента на Marvel`s Avengers и Guardian of the Galaxy Оливие Прукс, играта ще бъде екшън-приключенска игра от трето лице за един играч, разказваща оригинална история, „която се докосва до богатата история на Iron Man, насочвайки сложността, харизмата и творческият гений на Тони Старк.“ Играта Iron Man беше в предварителна продукция по време на обявяването и не беше посочена дата на пускане.

„Ние сме дългогодишни фенове на Marvel и тяхното впечатляващо лидерство, така че това е забележителен момент за нашите разработчици, както и за нашите играчи и фенове“, каза главният оперативен директор на EA Лаура Миле. „Очакваме с нетърпение да приветстваме Marvel в семейството на създателите на EA и знаем, че това сътрудничество ще доведе до изключителни преживявания за нашите играчи. Нямаме търпение да видим реакциите на играчите, когато влязат в ролята на Железния човек и направят необикновените неща с които този супергерой е известен“.

За разлика от лиценза на EA за „Междузвездни войни“, сделката с Marvel не е ексклузивна: бившият творчески директор на Uncharted Ейми Хениг в момента работи върху игра на Marvel, включваща Капитан Америка и Черната пантера в Skydance New Media, за инстанция. Това също предполага, че прекратяването на ексклузивните права на EA върху Star Wars не е дошло с някакви трайни обиди – компанията майка на Marvel е собственикът на Star Wars Disney.

Electronic Arts ще споделят резултатите от второто си тримесечие на фискалната 2023 г. Така че може скоро да чуем повече за сделката – и, надяваме се, за другите включени игри – тогава. Ще ви държим в течение.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град