Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Fortnite вече ви позволява да правите свои собствени игри Lego

Fortnite вече ви позволява да правите свои собствени игри Lego

Аз детето | 2024-03-28

Fortnite вече ви позволява да правите свои собствени игри Lego

Партньорството между Lego и Fortnite се разширява още повече. Epic обяви, че играчите вече могат да създават и споделят игри във Fortnite, използвайки активи на тема Lego. На 20 март, по време на основната бележка на Epic Unreal на GDC 2024, компанията зад една от най-популярните игри в света – Fortnite – и двигателят, който я захранва – Unreal – говориха за бъдещето и на двете. Най-голямата новина вероятно беше, че най-накрая, след като популярен режим на оцеляване на Lego беше добавен към играта миналата година, Epic добавя инструменти и функции, за да позволи на всеки да създава свои собствени големи или малки приключения с Lego и да ги споделя онлайн във Fortnite на всички платформи.

От вторник новите инструменти, шаблони и активи на Lego са налични както в творческия режим на Fortnite, така и в неговия по-усъвършенстван компютърно базиран софтуер – Unreal Editor for Fortnite (UEFN). Според Epic, всички острови, проектирани от Lego, ще следват същите правила като друго генерирано от потребители съдържание в популярната онлайн игра. Има обаче и някои допълнителни правила и ограничения. Lego изисква „всички публикувани Lego острови“ да имат рейтинг на ESRB E10+ или по-нисък, за да бъдат достъпни в Съединените щати.

Lego Group също така ще вземе дял от всички пари, които потребителите правят чрез политиката на Epic за проследяване на ангажираността и споделяне на приходите. В замяна на създаването на LEGO Islands, вие се съгласявате да споделите 15% от общото си изплащане на острова с LEGO Group. Epic автоматично ще приспадне тази сума от вашето изплащане за ангажимент и ще я разпредели на The LEGO Group, а вие ще получите остатъка.

Въпреки че повечето създатели няма да направят повече от най-много няколкостотин долара от своите творения, видяхме някои големи хитове на платформата – като версията на Fortnite на Only Up – носят много, много повече. Съобщава се, че само Up е спечелил на своя създател над 1 милион долара. Така че във Fortnite могат да се правят сериозни пари и изглежда, че Lego иска още повече от този голям пай. Междувременно играчите вече могат да създават диви и странни лего светове във Fortnite, докато играта продължава да се превръща в гигантска платформа за забавление, привличаща хора като Lady Gaga, Disney, NFL, DC и много други.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град