Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Horizon Forbidden West: 5 неща, които трябва да знаете, преди да започнете играта

Horizon Forbidden West: 5 неща, които трябва да знаете, преди да започнете играта

Аз детето | 2024-03-26

Horizon Forbidden West: 5 неща, които трябва да знаете, преди да започнете играта

В Horizon Forbidden West, Aloy пътува дълбоко в Forbidden West, огромна територия, където оцеляването изисква овладяване на битката, изследването на механиката на преминаване в играта. С десетки странични куестове и много нови машини, самият мащаб на Horizon Forbidden West може да бъде огромен. Няколко съвета и трикове обаче могат да помогнат на вас и Алой да стъпите на тази опасна нова граница.

Ако приемем, че сте победили предизвикателството на Forbidden West за вашето място за съхранение, можете да изпълните мисията на играта и да изследвате The Daunt. Този относително спокоен граничен регион служи като разширено пространство за уроци, където можете да практикувате тези съвети и трикове за начинаещи.

Не разчитайте на Shield Weaver

След неуточнена злополука, бронята Shield Weaver е обезсилена и вече няма енергийния щит, който я прави най-добрата броня в Horizon Zero Dawn. В Horizon Forbidden West функционира като основна начална броня с ограничен потенциал за надграждане. Докато напредвате в играта, тя просто няма да се сравнява с новите ви врагове или други налични комплекти броня. Всеки комплект броня може да се надгражда на работни маси. Има собствена устойчивост и слабости към специфични видове щети и отключващи се слотове за инсталиране на надстройки на Armor Weave. Различните комплекти броня също са от полза за различни стилове на игра; някои могат да увеличат далечните атаки с оръжие на Aloy, докато други са предназначени да увеличат стелт или ефектите на отвари. В обобщение, бързо намерете и надстройте нова броня.

Не се притеснявайте, че ще ви липсват колекционерски предмети и тайни

Докато изследвате Забранения Запад, ще се натъкнете на доста задънени улици: пъзели, които не могат да бъдат решени, колекционерски предмети, които не можете да достигнете, мистериозни области, които не могат да бъдат изследвани и много други. Често решението е да си тръгнете. Ако не можете да разберете как да достигнете до нещо, Алой все още няма правилните инструменти, за да го получи. Някои колекционерски предмети и тайни, като The Daunt`s Relic Ruin и колекционерските предмети Signal Lenses, могат да бъдат разгадани или получени, когато ги срещнете за първи път. Това обаче невинаги е възможно, така че не се колебайте да развиете историята и да се върнете по-късно. Основните точки на интерес ще бъдат маркирани на вашата карта за удобство и с течение на времето събитията от основната история може да осигурят точно това, от което се нуждаете.

Използвайте разумно точките си за умения

Печеленето на точки за умения в Horizon Forbidden West е доста лесно, но решаването за какво да ги използвате е трудно. Има шест отделни дървета с умения, всяко със собствени пасивни умения (бафове), активни умения, отключващи се оръжейни техники и Valor Surges. Има някои умения, които първо трябва да отключите, тъй като те са от полза за Алой, независимо от стила на игра. Въпреки това, макар че всички дървета имат полезни умения, струва си да се спрете на широк стил на игра в началото на играта. Уменията за трапер не са най-доброто използване на точки за умения, ако искате да се съсредоточите върху оръжия за далечно разстояние или стелт, или обратното.

Използвайте няколко оръжия и експериментирайте с видовете оръжия

Forbidden West разширява вече впечатляващия арсенал на Horizon Zero Dawn, като въвежда нови видове оръжия и елементарни щети. Някои видове оръжия са по-добри от други, но в крайна сметка вие определяте как Aloy да се бие въз основа на предпочитания от вас стил на игра. Експериментирането с нови оръжия като Boltblaster, Spike Thrower и Shredder Gauntlet ви дава вълнуващи възможности за ловни машини. Наличието на множество оръжия във вашето оръжейно колело е от съществено значение. Машините на Забранения Запад са също толкова разнообразни, колкото и вашите оръжия; за да бъдете ефективни, трябва да напълните докрай колелото на оръжието си. Лъковете, нанасящи щети, са страхотни, но трябва да имате и оръжия, способни да нанасят повечето, ако не и всички видове елементарни щети. Лепилни бомби, копия с взривни върхове и звукови стрели са бонуси. В средата на играта предизвикателството е по-скоро да разберете кои оръжия заслужават слот на вашето оръжейно колело.

Преценете машините и ги сканирайте

Всяка машина, от най-малкия Burrower до Tremortusk с размерите на мамут, има силни, слаби страни, уязвимости и съпротивления. Сканирането им с Aloy`s Focus разкрива всичко това и повече, давайки ви важна информация за това, срещу което се изправяте. Това ви помага да решите кои оръжия да използвате, кои видове елементарни щети да използвате и кои слаби точки да ударите за максимални щети. Сканирането също е по-критично в Horizon Forbidden West от Horizon Zero Dawn. За да надстроите оръжия и броня, трябва да ловите машини, за да събирате определени части. Някои части на машината обаче могат да бъдат унищожени, ако Aloy ги нацели по време на битка или ако не ги събори, преди машината да бъде убита. Сканирането ви казва къде да ударите машина, но може да се наложи да използвате тази информация, за да научите къде да не я ударите.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град