Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Xbox премахва една основна функция на 30 май, така че трябва да се подготвите

Xbox премахва една основна функция на 30 май, така че трябва да се подготвите

Аз детето | 2024-05-08

Xbox премахва една основна функция на 30 май, така че трябва да се подготвите

Феновете на Xbox трябва да се подготвят за 30 май, тъй като компанията премахва основна функция от своите устройства. Играчите на Xbox претърпяха няколко големи промени в своята платформа през изминалата година, от преразглеждането на схемата за награди на Microsoft, за да стане Rewards с Xbox, до трансформирането на Xbox Live Gold от компанията в Xbox Game Pass Core като част от многостепенна система Game Pass. Както е запазено и споделено в Reddit от volcaandsora, Xbox изпрати известие до всички свои потребители, предупреждавайки ги да архивират заснетите си игри в облачното хранилище на Microsoft, OneDrive, или на външен твърд диск преди 30 май 2024 г., тъй като заснетите игри ще бъдат изтрити 90 дни след тази дата.

Това не е първият път, когато този план за изтриване е обещан, тъй като Xbox потвърди през октомври 2023 г., че заснетите игри, които са били съхранявани в Xbox Network в продължение на 90 дни или повече, в крайна сметка ще бъдат изтрити.

За щастие, само екранните снимки и видеоклиповете, които се съхраняват в Xbox Network (което е хранилището по подразбиране за заснемане на игри), са засегнати от тази промяна. Има също така начини за играчите да заобиколят тези настройки по подразбиране, за да гарантират, че заснетите изображения се записват в OneDrive или на външен твърд диск, след като архивират своите вече съществуващи заснети изображения, за да избегнат риска от изтриване в бъдеще.

Тези стъпки са както следва:

  • Отидете на „Моите игри и приложения“;
  • Отидете на „Приложения“;
  • Отидете на „Заснемания“.
  • Изберете да преместите заснетите игри на външен USB или OneDrive За тези, които избират да записват в облачното хранилище на OneDrive, струва си да се отбележи, че това има ограничение само от 5 GB за безплатни потребители на Microsoft 365. Има обаче различни многостепенни абонаменти за Microsoft 365 за тези, които са готови да плащат месечна или годишна такса.

Изборът да се премахне неограниченото хранилище за заснемане в Xbox Network е разочароващ, особено като се има предвид, че много играчи може би са натрупали големи библиотеки от спомени в продължение на години на игра на платформата и определено изглежда като начин да се насочат тези играчи към платен абонамент за OneDrive. За щастие, тъй като конзолите Xbox са съвместими и с повечето външни твърди дискове, това изглежда като по-достъпен начин, с още по-големи налични пространства за съхранение и играчите дори могат да ги използват като допълнително хранилище за самите игри.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град