Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 5 от най-добрите пъзел игри, които да опитате още сега

5 от най-добрите пъзел игри, които да опитате още сега

Аз детето | 2024-04-25

5 от най-добрите пъзел игри, които да опитате още сега

Пъзел игрите са жанр видеоигри, които не само помагат за трениране на мозъка, но също така могат да бъдат забележително релаксиращи и да помогнат за намаляване на стреса и безпокойството. Независимо дали са игри, фокусирани върху решаване на проблеми и умения за критично мислене, като Portal 2 и Tetris, или предназначени за спокойно намаляване на стреса, добре изработената пъзел игра може да бъде прекрасно изживяване.

Играта в сътрудничество с друг човек също може да помогне за изграждането на взаимоотношения, тъй като хората се научават да общуват по-добре и да работят заедно като екип. Пъзел игрите съществуват от създаването на игрите и често са включени в почти всяка игра и жанр по един или друг начин; дори игрите The Legend of Zelda са известни с това, че имат пъзели, които играчите трябва да решават. Въпреки че това я прави широка категория, много игри са съсредоточени върху самите пъзели, включително тези, показани в този списък. Това са само няколко от най-добрите пъзел игри, които са леснодостъпни за игра в момента, въпреки че каталогът от пъзел игри, от които да избирате, нараства ежедневно.

Unpacking (2021)

Предлага се на PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, компютър и мобилно устройство

Unpacking е кратка и успокояваща пъзел игра, която разказва историята на живота на една жена от детството до зрелостта, като гледа нейните предмети по време на всяко важно движение в живота ѝ. Пъзелите са лесни, включват просто разопаковане на кутии и решаване в кои стаи и къде трябва да стоят нещата. Играта няма да напредне, докато елементите не бъдат поставени правилно, но обикновено не са твърде трудни за разгадаване и играчите могат просто да се отпуснат и да си почиват с изживяването. За своите дзен качества и красива история, разказана без думи, Unpacking получи оценка от Metacritic 83 и е достъпна на почти всяка настояща платформа за игри. Тя предлага задоволително усещане да видите всичко подредено спретнато, но срещу малко повече, играчите се насърчават да опитат и таен режим на тъмна звезда.

Botany Manor (2024)

Предлага се на PlayStation, Xbox, Nintendo Switch и компютър

Botany Manor е уютна и релаксираща игра за решаване на пъзели, с 12 пъзела, свързани с растения, които се развиват на територията на имение от 1800 г. Играейки като ботаник, който съставя хербарийна книга, пъзелите в играта са доста прости, което се вписва в цялостното усещане за релаксация и спокойствие, на което играта набляга. Чрез улики от различни предмети около имението, играчите събират части и работят, за да разберат как да накарат определени растения да растат. Въпреки че пъзелите може да не са предизвикателни, те са увлекателни и релаксиращи, предлагайки забавна почивка от света.

The Witness (2016)

Предлага се на PlayStation, Xbox, PC

The Witness е соло игра, която предоставя над 500 пъзела в своя формат с отворен свят. Героят на играча не знае кои са те или защо са сами на остров и излиза да го претърси в търсене на улики. В комбинация със завладяващ сюжет и красив стил на изкуството, това е прекрасно изживяване за феновете на пъзелите. Въпреки че понякога може да изглежда зловещо, The Witness предлага дълбоко философско и провокиращо размисъл пътуване. Тъй като пъзелите в играта варират от прости до невероятно сложни, завършването на The Witness може да отнеме 20 до 40 часа време за игра.

Return To Monkey Island (2022)

Предлага се на PS5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, PC и мобилни устройства

Въпреки че Return to Monkey Island не е конкретно пъзел игра по жанр, а по-скоро приключенска игра с посочване и щракване, тя включва няколко пъзела в рамките на пътуването. Дори за някой, който никога не е играл оригиналните игри от поредицата, Return to Monkey Island е игра, която може да осигури много хумор и забавление, изпълнена с пъзели, докато пиратите изследват неизследвани земи. Пъзелите с точка и щракване могат да бъдат предизвикателни понякога, но играта предлага няколко настройки на трудност, за да я направи по-лесна или по-трудна, в зависимост от нивото на уменията на играча и личните предпочитания.

It Takes Two (2021)

Предлага се на PlayStation, Xbox, Nintendo Switch и компютър

It Takes Two е прекрасен пример за кооперативна пъзел игра, при която играчите трябва да работят заедно, за да разрешават различни предизвикателства, въпреки че заглавието е обозначено като екшън платформинг. Играта не се придържа към един и същ формат за всяко ниво, но предлага изключително различни преживявания, покриващи много различни жанрове за всяка секция, която героите трябва да преминат. По време на цялата игра екипната работа сама по себе си се превръща в пъзел, тъй като играчите трябва непрекъснато да работят заедно, за да напредват. It Takes Two спечели наградата Игра на годината за 2021 г. на The Game Awards и дори е предвидено да получи филмова адаптация.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град