малък готвач

Начало | малък готвач | 31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – направете си динени близалки

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – направете си динени близалки

Аз детето | 2019-08-25

31 интересни и разнообразни неща, които да направите до края на август – направете си динени близалки

Лятото определено не може да мине без нещо вкусно за хапване и определено не е същото без поне един път да си хапнете вкусна и сочна диня. Те са най-прекрасният дар, който сезонът ни носи с още няколко други плодове. Разбира се всички обичаме просто да нарежем динята и да я ядем леко изстудена. Но знаете ли, че с нея могат да се приготвят и куп други вкуснотии при това не е съвсем трудно. Няма нищо по-освежаващо и разхладително в горещ летен ден от прясно нарязана диня, нали? Тя е здравословна и вкусна. А сега какво ще кажете да си направим и едни интересни динени близалки. Някога опитвали ли сте динени близалки? Не? Значи това наше предложение идва точно навреме. Различно, освежаващо и много лятно.

Необходими продукти:

  • 5 чаши от месото на динята – може да помолите някой възрастен да ви я нареже на малки парченца и задължително махнете семките
  • 1/2 ч. чаша захар
  • половин шоколад – него също начупете на малки парченца
  • половин чаена чаша сок от лимон
  • чаши за еднократна употреба
  • клечки

Начин на приготвяне:

Сложете динята и захарта в купа и с вилица я намачкайте хубаво така, че да стане на каша. След това я сложете във фризера за половин час. След половин час я извадете, разбъркайте, добавете парчетата шоколад и пак разбъркайте. Знаете, че всяка диня има семки, така и нашата ще има, само дето ще са шоколадови и вкусни. Във всяка чаша сложете до половината от диненото пюре и отново сложете за половин час в камерата. След това отново извадете и полейте замръзналото динено пюре с пласт лимонов сок. Ако ви е прекалено кисел можете преди това да го разредите с малко захар и вода. След това внимателно забодете и по една клечка по средата на почти готовите динени близалки. После отново върнете във фризера за 2-3 часа. За да можете след това да си хапнете близалките извадете ги от фризера и ги оставете на стайна температура за 1-2 минутки. Внимателно хванете за клечката и измъкнете близалката от чашата.

Почерпете и приятели, ще останат очаровани.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град