малък готвач
Мишчици от топено сирене – за хапване, за украса и дори за сандвичи
Обичате ли топено сирене? Ние обожаваме – то е толкова вкусно и става за толкова много ястия. Може да се хапва просто така, може да се използва за намазване на сандвич, на препечена филийка, в сос за пилешко месо, в макарони и дори в омлет. Опитвали сме и винаги е ставало много вкусно. Днес обаче ще ви покажем нещо още по-интересно. От обикновено триъгълниче топено сирене можете да направите нещо красиво и вкусно. С малко добавки и старание ще превърнете обикновеното топено сирене в много красива и сладка мишчица, която можете да хапвате просто така, да украсите солената палачинкова торта или да поставите на сандвича. Ако пък направите такива на партито си за рождения ден ще стане истински хит!
Ще са ви необходими:
- триъгълни парчета топено сирене с любимия ви вкус – броят зависи от мишчиците, които искате да направите
- 2-3 кренвирша
- шепичка черен пипер на зърна
- 5-4 маслини – черни или зелени
- 1 стрък магданоз
- солени кръгли крекери – броят им зависи от мишчиците
Правят се много лесно:
Нарежете кренвиршите на кръгчета, а маслините на четвъртинки. Най-лесно ще ги нарежете като си купите такива без костилки и първо разрежете всяка маслина на две половинки, а след това и на още две, и на още две. Измийте добре магданоза и го разкъсайте на малки стръкове. След това просто ще сглобите мишчиците.
Слагате крекерите в чиния, върху тях слагате по едно триъгълниче топено сирене. Върху триъгълничето от двете страни леко забивате по едно кръгче кренвирш, така че да стърчи нагоре. Под тях слагате от двете страни две зърна черен пипер. На ръба на топеното сирене по средата слагате парче маслина, а от задната дълга част – забождате стръкче магданоз.
Това е! Мишчиците са готови – вкусни и красиви!