новини детски

Начало | новини детски | 10-метровата коледна елха в София ще заблести на 1 декември

10-метровата коледна елха в София ще заблести на 1 декември

Аз детето | 2022-11-24

10-метровата коледна елха в София ще заблести на 1 декември

Светлините на коледната елха ще грейнат на 1 декември. Тази година тя ще бъде пред Народния театър и ще има нов дизайн. Тя е висока 10 метра и ще бъде украсена с 200 различни по големина топки в цвят шампанско, покрити с брокат. В запалването на светлините ще участват популярни лица от културата и спорта, като ще има и тържествен празничен концерт, съобщи Биляна Генова, директор на дирекция Култура в Столична община. Десет ще бъдат коледните базари тази зима на територията на София, като осем от тях са нови. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който заедно с директорите на общински пазари представи програмата и визиите за коледните базари в София, съобщи БНР.

Коледни базари ще работят в Южния и Северния парк, на ул. „Съборна“, в квартал Нови Искър, на „Герена“, в парк „Възраждане“ и при Римската стена в квартал „Лозенец“. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев поясни: „Целта ни е тези базари да бъдат и културни средища. На тях ще има концерти на деца, на читалища, на детски градини. Площад „Славейков“ е една от локациите, Колесен парк ще има там, ще има работилници за деца със специални потребности, творчески ателиета“.

На 1 декември в Княжеската градина ще бъде открит Леденият парк, който ще бъде с много разклонения и завои и ще бъде изграден по модела на ледената пързалка пред общината във Виена. „Част от алеите на Княжеската градина ще бъдат заледени, работата напредва. Близо 4 дка ледена пързалка се правят от фирмата, която прави това във Виена. От 1 януари ще има безплатен достъп за децата от 9 до 11 часа сутринта“, каза Георги Георгиев.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град