новини детски

Начало | новини детски | Никулден ще бъде неучебен за всички ученици в община Бургас

Никулден ще бъде неучебен за всички ученици в община Бургас

Аз детето | 2022-12-05

Никулден ще бъде неучебен за всички ученици в община Бургас

Празничният 6 декември ще бъде неучебен за всички ученици в Община Бургас, обяви кметът Димитър Николов в своя заповед. Те са поканени да се включат в тържествата по случай празника на града – Никулден. „Нека днешните деца попиват бургаските традиции, за да ги предадат някой ден на своите наследници“, пишат от общинския пресцентър на официалната си интернет страница. Никулденската програма вече е обявена от общината. През тази година тържествата ще продължат и на 7 декември с голям концерт на площад „Тройката“, като началото ще бъде дадено на 6 декември в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в бургаския ж. к. „Меден рудник“ от 8:30 часа. Там Негово Преосвещенство агатополски епископ Йеротей – викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий ще отслужи празнична Света литургия в чест на св. Николай Чудотворец.

От 9:00 часа ще се проведе церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Александър Георгиев – Коджакафалията, а половин час по-късно ще бъде дадено и началото на Тържественото заседание на Общински съвет – Бургас в залата на Културния дом на нефтохимика. За празника на Бургас ще бъдат организирани още арменски базар, демонстрация на ретро гмуркане с костюми от 60-те години на миналия век, артбазари и редица изложби.

Цели пет ще бъдат разкритите от общината пунктове за раздаване на рибена чорба. Те ще са в центъра на града, в ж. к. „Меден рудник“ и в рибарското селище Ченгене скеле. Пълната програма за празника на града, можете да откриете в страницата на община Бургас.

И днес продължава трескавата подготовка преди включването на коледните светлини в Бургас, което по традиция ще се случи на 6 декември, показа проверка на БТА. Коледна украса се поставя по основни улици и булеварди, като такава ще има и в по-отдалечените квартали и жилищни комплекси. По покана на кмета Димитър Николов през тази година някои от най-перспективните младежи на Бургас ще се съберат, за да включат празничните светлини преди началото на големия концерт на площад„Тройката“. Всички те са се изявили през годината със сериозни успехи в учението.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град