игри за навън

Начало | игри за навън | Забавни есенни вертолетчета дар от есента

Забавни есенни вертолетчета дар от есента

Мирела Любенова | 2023-10-03

Забавни есенни вертолетчета дар от есента

Какво да ви кажем – докато и последното есенно листо не падне на земята и дърветата не се оголят напълно, няма да спрем да ви повтаряме колко забавления и игри предлага есента и всичките кестени, жълъди и дори най-малките листенца по дърветата и на земята. В комбинация с хубавото слънчево време, ще е наистина глупаво ако оставате вкъщи пред телевизора, таблета или компютъра. Има толкова забавни, шарени и прекрасни игри, които ви очакват отвън. Седят и чакат само да бъдат забелязани и направени. Така например сега ще ви предложим една игра, която успяваше да ни задържи навън с часове. Проста е и съвсем лесна, за нея не ви трябва нищо друго освен това, което природата предлага и въпреки това е удивителна. Сигурни сме, че ако попитате родителите си и те ще се сетят колко са се забавлявали със същото и дори ще се включат в купона.

За целта трябва да излезете навън и да си намерите дървото наречено явор. Сигурни сме, че ще успеете, защото за щастие у нас има явори навсякъде. Можете да го познаете естествено по листата. Те имат три стърчащи върха, които са разделени помежду си. За по-лесно направо ви предлагаме една снимка. Красиво, нали? Само че за тази игра ще ви трябват не точно листата, а семената на явора. Те естествено също се намират на клоните му. Малки с две необичайни листенца отстрани.

Може да ви изглеждат леко грозни и дори да приличат на буболечки, но с тях става страхотна игра. Просто ги откъснете внимателно, качете се някъде по-нависоко – например на пейка, по-голям камък дори и ги пуснете. Ще видите как летят надолу като малки вертолетчета. Толкова е хубаво! Ако пък има вятър ще стане още по-интересно, защото той ще ги издигне нагоре. Всъщност те са направени така точно с тази цел. За да може семенцата, които се намират в долната част да бъдат отнесени и да се засеят някъде. Това естествено не пречи вие да си поиграете с тях. Да не говорим, че докато играете ще свършите и работата на вятъра и ще посадите семенцата.

Освен да ги наблюдавате с тези есенни вертолетчета можете и да си направите състезание. Кое ще лети най-дълго, най-надалече, най-нависоко. Само част от забавните игри.

Ако пък около вас няма явор, не се отчайвайте – листата на липата или по-точно цветовете, които сега са заприличали на топчета вършат същата работа. Не забравяйте естествено към забавлението да поканите и семейството и приятелите си. Ще видите как бързо лети времето дори и с такава лесна, но определено необикновена игра.

Снимки: Az-deteto.bg

Още интересни и забавни есенни идеи можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град