игри за навън

Начало | игри за навън | 9 забавни снежни игри, които ще се харесат и на малки и на големи деца

9 забавни снежни игри, които ще се харесат и на малки и на големи деца

Аз детето | 2024-01-09

9 забавни снежни игри, които ще се харесат и на малки и на големи деца

Ето го! Снегът е вече на перваза на прозореца. До вчера всичко беше мрачно, тъжно и грозно, а тази сутрин – бяла завивка е обвила земята. Докато снегът причинява на възрастните куп неприятности, за децата той е несекващ източник на радост, игри и забавление, които не се случват всеки ден, дори и през зимата. Така че сложете шапката, закопчайте догоре якетата си и се отдайте на тези забавни зимни дейности, които ще ви помогнат да извлечете максималното от снега преди отново да се е стопил.

Събори снежния човек

Разделете семейството си на два отбора (или привлечете още деца от квартала), изградете стена от сняг, зад която всеки отбор да се скрие, и направете няколко малки снежни човеци отгоре. Идеята: Всеки отбор се редува да хвърля снежни топки, за да събори снежните човеци на другия. За информация, ако бъдете ударен от другия отбор, трябва да се присъедините към него. Групата, която първа свали всички снежни човеци на опонента си, печели.

Изградете снежен замък

Организирайте състезание, за да видите кой може да построи най-богато украсения дворец за определен период от време или го направете семейно начинание и изградете крепост. Използвайте същите форми като за правене на пясъчни замъци на плажа или градински предмети като лопати, кофи и саксии, за да копаете и оформяте снега.

Направете снежни чудовища

Те са по-забавни от обикновен снежен човек и дори по-лесни за създаване: Вземете купчина светещи пръчици от магазин за левче, след това облечете екипировката си за открито и направете снежни чудовища точно преди да се стъмни. Пробийте две дупки за очите на чудовището и поставете осветена светеща пръчка във всяка дупка. (В зависимост от вида, който получавате, може да се наложи да използвате повече от едно на око.) Покрийте дупката леко със сняг, за да можете да видите светещите очи.

Създайте снежно изкуство

Напълнете бутилки с вода и две или три капки течен гел оцветител за храна (концентрираното багрило прави изключително живи цветове), след което ги разклатете. След това можете да рисувате в свободен стил на снега, да създавате дори морски шах в снега, дама, да украсите своята снежна крепост или да оцветявате снежни топки за епична битка.

Проследете следите

За обрат в играта на криеница, накарайте всички освен един „търсач“ да се разхождат в снега, за да намерят място, където да се скрият. След това накарайте „търсача“ да следва следите, за да разкрие всеки играч. За по-интересно криещите се могат да оставят и измамни следи.

Организирайте свои собствени олимпийски игри

Организирайте свои собствени Зимни олимпийски игри: Първо, изградете писта с препятствия, като натрупате купчини сняг с различни размери, които можете да прескачате, да се катерите или да минавате през тях. Можете също да организирате състезание за направата на най-голямата снежна топка, най-дългото спускане с шейна. Накрая завършете с хвърляне на снежна топка, за да видите кой може да хвърли най-далеч.

Отидете на лов за съкровища

Разберете се предварително какво да търсите в снега: есенно листо, кокиче, шишарки, горски жълъди, птичи пера или каквото и да е, което все пак можете да намерите около вас. Ето още една идея: Замразете оцветена вода в кубчета лед, след което кажете на мама или татко да ги скрият наоколо и да ги търсите, който ги намери първи е победител.

Наемете велосипед с дебели гуми

Известни като „дебели“, тези велосипеди са оборудвани с широки гуми и грапави грайфери, които могат да се справят със заснежени пътища и пътеки. И въпреки че са скъпи за закупуване, много магазини за велосипеди, ски курорти и зони за планинско колоездене ги дават под наем. Велосипедите с дебели гуми се карат малко по-различно от обикновените велосипеди – почти еквивалентно на бягане в пясъка – така че определено ще бъде интересно. В по-топъл ден отидете на велосипедна алея или карайте малко извън пътя, за да подишате чист снежен въздух.

Време е за обръчи

Вземете няколко обръча и организирайте състезание, за да видите кой ще издържи най-дълго. Много по-трудно е, когато навън е зима и по-интересно.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град