малък готвач

Начало | малък готвач | Вкусни и здравословни ябълкови понички

Вкусни и здравословни ябълкови понички

Аз детето | 2015-11-06

Вкусни и здравословни ябълкови понички

Обичате ли понички? Всички знаем какво са понички. Малко тестено кръгче изпълнено с вкус и щастие. За съжаление обаче като всяко вкусно нещо и това не е много здравословно, най-малкото, защото се пържи. Така че най-вероятно родителите ви не ви дават да ядете много понички или поне досега. Сега ще ви покажем една много интересна и приятна рецепта за печени ябълкови понички. Те са вкусни като истинските, но много по-полезни и подходящи за това време от годината, когато ябълки каквито искаш има.

Необходими продукти:

  • 2 ябълки
  • пакет бутер тесто
  • пудра захар
  • карамелен сос по желание
  • тавичка
  • хартия за печене

Как се правят:

1. Обелете кората на ябълките.

2. Внимателно извадете средата им, с всички семки и негодни за консумация части. Даже ако трябва отрежете малко и от самата ябълка. Всяка ябълка трябва да има хубава дупка по средата като на снимката, иначе после няма да станат поничките. Ако не сте сигурни, че ще се справите сами, помолете някой да ви помогне.

3. Нарежете ябълката на кръгчета, не трябва да са нито много тънки, нито пък много дебели. Но и по-големи да са, не е такъв проблем, ще имате огромни понички.

4. Разгънете внимателно цялото бутер тесто върху масата и го разрежете на ленти.

5. Облепете ябълковите резени с ленти, колкото са необходими, така че да не се вижда нито част от ябълката, само тесто.

6. Постелете с хартия за печене дъното на тавата и наредете увитите в тесто ябълки. Не ги слагайте много близо една до друга, защото тестото ще бухне.

7. Печете ги на 220 градуса за около 10 минути или докато поничките станат златисти.

8. След като изключите фурната, изчакайте около 10 минути малко да изстинат и ги извадете. Поръсете ги с пудра захар и карамелен сос по желание.

Това е всичко, изобщо не се различават от другите понички, а дори са и по-вкусни.

Снимки: spaceshipsandlaserbeams.com

Вижте още:
Ябълките: най-полезните сред плодовете и най-древните
Печени ябълки с мед, орехи и канела



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град