малък готвач
Начало |
малък готвач |
Пухкав испански омлет
Пухкав испански омлет
Знаете ли, че омлетите са най-популярната закуска в света и че всъщност не се яде само на закуска. Омлетът всъщност идва от Франция и в най-простата си и първа рецепта представлява яйца, разбити с подсолено мляко и изпържени в тиган. Постепенно към това започнали да добавят и зеленчуци или колбаси, като най-популярни са сирене, шунка, гъби, лук, магданоз и кашкавал.
Сега ще ви представим един такъв омлет, който испанците са подобрили и испанските деца обожават. Ако все още не сте сигурни при работата с котлона и ножа, нека някой възрастен ви помогне.
Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- половин пакетче масло
- 2 малки глави лук
- 1 червена чушка
- 8-9 яйца
- няколко стръка див лук
Как се приготвя:
Внимателно обелете картофите и ги сварете във вода. Лука го накълцайте на ситно. Махнете семките от чушката, измийте я и също я нарежете на ситно.
Разтопете маслото в тиган и към него добавете чушката. Разбъркайте леко и я оставете около 5 минути да омекне. След това добавете и лука и оставете за още пет минути.
Помолете мама да накисне сварените картофи в студена вода, за да изстинат по-бързо и да можете да ги обелите след това.
Счупете яйцата в купа и ги разбийте добре. Добавете към тях малко сол и червен пипер и отново разбийте за кратко. Използвайте ножица, за да нарежете дивия лук и също го добавете към яйцата. В същия тиган с лука и чушката сложете картофите, като преди това сте ги обелили и нарязали на филийки. След това към тях добавете яйцата. Така гответе 15 минути, докато омлета стане почти златисто кафяв отдолу. Просто подвигате с вилица и проверявате. След това го обърнете и на другата страна, за да получи същия цвят.
По желание можете да го поръсите и с магданоз.
Всъщност знаете ли така като гледаме, много ни прилича на пица, та можете направо да го кръстите и пица омлет, звучи вкусно нали?
Вижте още:
Омлет за вкусна семейна закуска
Омлет за вкусна семейна закуска
0 коментара