малък готвач

Начало | малък готвач | Чуднички и цветнички плодови тарталети без печене

Чуднички и цветнички плодови тарталети без печене

Аз детето | 2019-02-25

Чуднички и цветнички плодови тарталети без печене

Хапвали ли сте някога тарталети? Сигурни сме, че сте, дори и без да сте разбрали. Те са един от леките и най-вкусни плодови десерти в света. Освен това се приготвят и доста лесно и затова са много популярен десерт в различни страни. И макар че имат толкова засукано име, ей сега ще ви покажем как да си приготвите чудни и цветни тарталети и самички. При това дори няма да е необходимо да месите тесто и да го печете, както е в останалите рецепти. Само трябва да разбъркате няколко вкусни продукта, да оформите топчета и сте почти готови. Но нека направо ви разкажем всичко по-подробно.

Първо ще са ви необходими:

  • 4 супени лъжици мед
  • 1 пакетче ванилия
  • 2 чаени чаши овесени ядки
  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • една кофичка кисело мляко
  • 2-3 вида от любимите ви плодове

Вземете си също и дълбока купа, лъжица и нож (за плодовете)!

Ето колко лесно става всичко:

Първо стоплете леко прясното мляко! Не е нужно да ври, нито да е много горещо, топлете го така, че да става за пиене. Разбира се няма да го пиете, а ако искате си сипете друга чаша! Даже в микровълнова ако леко го стоплите ще е най-хубаво. След това го изсипете в купичката, а там добавете и овесените ядки и пакетчето ванилия и разбъркайте. После трябва да почакате известно време (около 20-25 минутки), за да може ядките да попият млякото и да омекнат, така че да станат вкусни.

После към вече набъбналите и омекнали овесени ядки добавете 4 супени лъжици мед и разбъркайте хубаво. Трябва да получите нещо като тесто, което да е достатъчно гъсто и лепкаво, че да може да се оформи на топчета. Ако не е достатъчно гъсто можете лесно да добавите още овесени ядки, а ако е много гъсто добавете още топло прясно мляко.

Сега остава да нарежете и плодовете, за да е по-удобно. Измийте ги, обелете ги и ги почистете и ако са твърде големи, нарежете ги на парченца. После си намерете и подходяща чиния, където направо да оформяте самите тарталетки. Взимате от овесените ядки с мед и оформяте топче с големината на орех! После го слагате в чинията и леко притискате с ръка, така че съвсем малко да се сплеска. После с помощта на пръста си притискате, за да направите нещо като малка дупчица в средата. Така правите, докато не ви свърши тестото от овесени ядки и мед.

Накрая в дупката сипвате по малко кисело мляко, а отгоре подреждате парченца плодове, както намерите за добре!

Това е! Готови са, вече можете и да ги хапвате! И освен това са толкова здравословни, че са подходящи по много и по всяко време на деня! ;-)

С овесени ядки можете да си приготвите и други вкуснотии:
Бърза и вкусна закуска с овесени ядки за успешен старт на деня
Различни и вкусни: палачинки с овесени ядки и ябълки
Не просто овесена каша, а любимата овесена каша на Бел
Супер рецептата на Мики Маус: овесена каша с малко тиква и много изискан вкус



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град