малък готвач

Начало | малък готвач | Ябълков сладкиш само с шест съставки си направи и се подслади

Ябълков сладкиш само с шест съставки си направи и се подслади

Аз детето | 2019-03-12

Ябълков сладкиш само с шест съставки си направи и се подслади

Това ще е той – вашият нов най-любим ябълков сладкиш. Гарантираме го! Рецептата е супер за приготвяне и можете да го направите дори и съвсем сами, а в същото време е и много вкусен. Но пък не е и чак толкова сладък, което го прави идеален както за десерт или за леко похапване, така и за закуска. С чаша чай или любимия ви сок става идеално вкусен! А най-хубавото е, че изисква само 6 съставки, ето и кои са те!

Не забравяйте, че ще ви трябват и нож, тава за печене, хартия, както и дълбока купа и бъркалка.

Ето и как да смесите всички съставки, за да направите вкуснотията.

Първо поставете хартия за печене на дъното на тавата и я оставете настрани. Добре е да започнете с нея, за да ви е готова. После включете и фурната да се загрява на около 150 градуса! Вече сте подготвили всичко!

Сега измийте ябълките и ги нарежете на парчета, като не забравите да изчистите и семките. Най-лесно ще бъде да разрежете ябълката на две половини, после всяка половина на още половина, след което махате семките от средата и режете на парченца. Много лесно!

После в дълбоката купа чукнете яйцата и прибавете към тях захарта. Разбърквайте енергично около една минута, за да може хубаво да се смесят. Към така направената смес добавете и ванилията, содата и брашното. И отново разбъркайте за около 4-5 минути, докато получите тесто като за кекс. Не трябва да е нито много гъсто, нито много рядко.

После добавете и парченцата ябълки и също леко разбъркайте, за да се смесят с тестото. Накрая просто излейте тестото в тавата за печене и я поставете във фурната. После я засилете на 200 градуса и печете за 50 минути.

Това е! Всичко е готово! И знаем, че нямате търпение, но след като изключите фурната, преди да извадите сладкиша, изчакайте да изстине. Ще бъде още по-вкусен, а и няма да се опарите. За още повече вкус можете отгоре да го поръсите и с малко пудра захар!

С ябълки можете да си приготвите още вкусни нещица:
Ябълки с ухание на есен
Печени ябълки с мед, орехи и канела
Ябълката с есенна премяна нагласете и вкусно си хапнете
Ябълка с голи ръце стиснете и вкусен сок си направете
Вкусни и здравословни ябълкови понички
Салата с ябълки и броколи за отличнициКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град