игри за навън

Начало | игри за навън | Шишарки събери и забавен боулинг си спретни!

Шишарки събери и забавен боулинг си спретни!

Аз детето | 2023-11-06

Шишарки събери и забавен боулинг си спретни!

Ще повярвате ли ако ви кажем, че за да прекарате един наистина забавен ден в парка, пред блока или в междучасието в училище не ви трябва абсолютно нищо специално. Всичко, което ви е нужно го има в природата. Не ни ли вярвате? Тогава сега се пригответе да останете изненадани, да бъдете забавлявани и да преоткриете света около вас. Имаме една чудна идея, която ни дойде съвсем спонтанно. Бяхме излезли в близкия до нас парк с мисълта да се позабавляваме с една от любимите ни играчки – топката. За нещастие обаче се оказа, че точно нея бяхме забравили. И какво да правим сега? Забавният ни ден вече е огорчен... Да, ама не съвсем! Огледахме се около нас и забелязахме колко шишарки и жълъди има. Защо пък да не можем да поиграем с тях. Все пак в детския свят и в света на въображението всичко е възможно. И наистина се оказа така – измислихме една чудничка игра.

За нея ще ви трябват вече споменатите шишарки и жълъди. С играта можете да се забавлявате и сами, но ако си намерите компания ще е още по-интересно. Самата тя пък е просто боулинг или поне ние така я нарекохме. Какво се прави ли? Много просто – събирате няколко шишарки, най-добре с различни големини и ги нареждате някъде близо една до друга. Най-добре ще е да е на цимент или по-равна повърхност най-вече просто да не е на трева. Ще ви трябват и малко жълъди или пък кестени. Целта е да съборите шишарките като търкаляте жълъдите и кестените, но просто ги засилвате и пускате – точно като на боулинг. Можете да се забавлявате просто като се опитвате да ги съборите или пък да си измислите и по-сложни правила като за победа. Например кой ще събори повече за определено време или кой ще събори всички по-бързо.

Става наистина много весело, защото както се досещате с тези есенни дарове е доста по-трудно да се събори нещо, но и доста по-забавно. Просто опитайте и ще видите как дори няма да усетите кога е минало времето!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град