приказки от деца

Начало | приказки от деца | Неочаквани чудеса

Неочаквани чудеса

Кристияна Петкова | 2010-12-28

Семейство Стиланови, живеели в град наречен Алварите. Те били богати, имали само една красива и добра дъщеря. Тя се казвала Силвия и била много нещастна, защото родителите й през цялото време се занимавали с броене на пари и не й обръщали никакво внимание.
Наближавала Коледа и момичето се надявало тази година да е различна, вече имала толкова много играчки и всевъзможни неща, които не й били полезни и не знаела какво да прави с тях! Знаела, че не е нужно да пише писмо на Дядо Коледа, та тя имала всичко! Липсвала й само обичта на мама и тати, които никога нямали време за нея и мислели, че с всяка играчка или дреха, която й купят ще заместят времето, което не прекарват с нея. Тогава тя си пожела, да отиде при родители,които имат нужда от нея, родители мили, обичливи и нежни към своите деца! 
Желанието се сбъдна на мига! Изведнъж се озова в една чудна и странна къща, в която нямаше климатик, а бумтеше печка! Нямаше скъпи мебели, но беше уютно, топло и пълно с любов! Огледа се наоколо и видя майка си, но не, това сякаш беше друга жена! Погледна я с пълни с майчина любов очи и я прегърна силно! Тогава Силвия усети за пръв път истинската прегръдка на своята мила майка!Усмихна се и започна да й разказва всичко,всичко...
Майка й за пръв път я гледаше и слушаше без да я прекъсва и без да отдели поглед от нея! Така, отпуснала се в майчините прегръдки, Силвия се унесе и заспа.

На сутринта се събуди, и й стана криво, защото разбра, че това, което й се беше случило беше само хубав сън. Как искаше да е истина! Тогава вратата се отвори и в стаята влезе майка й. Усмихната, със светещи очи. Погали я, попита я как е спала и й каза, че закуската е вече готова. Силвия беше толкова щастлива, цял ден не се отдели от майка си и баща си. Играха заедно, гледаха заедно филми и бяха истинско семейство! Тя погледна към прозореца и видя , че е заваляло сняг. И сякаш между снежинките видя усмивката на Дядо Коледа, който й казваше: ”Това е което искаше, нали? Бъди щастлива!”

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата"



Коментари
1 коментар

Кристина Кръстева, 11 г.,

Публикувано на 29.03.2011

много ми харесва

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град