приказки от деца

Начало | приказки от деца | Снежни пожелания

Снежни пожелания

Десислава Стоянова | 2010-12-28

Един ден, приятелките Ева и Марина си играли. Вън било много студено, а в стаята на бабата на Ева, било толкова топло, уютно и приятно, че те толкова се забавлявали и не обръщали внимание на бабата, която повтаряла, че е време да завали сняг, че какво е Коледа без сняг... Изведнъж, пред прозореца,всичко побеляло... Двете приятелки се обърнали и какво да видят! Всичко навън бяло. Започнали да скачат радостно и да се прегръщат. Сложили бързо шапка, шал и ръкавици и хукнали навън!
Но колко изненадани били, когато разбрали, че това не е сняг, а от небето се изсипвали бели хартийки, които хвърляло едно от джуджетата на Дядо Коледа с помощта на странна машина, която те не бяха виждали до сега. Те бързо грабнаха едно листче и със затаен дъх прочетоха следното: ”Идва Коледа!Най светлия празник от всички! Празник, в който получаваме и подаряваме, прощаваме и правим добро! Не са най-важни подаръците, а сърцата на хората! Нека помогнем на всички деца, които нямат семейство, които ще останат сами в този Свят ден! Нека ги направим щастливи и им дарим весели коледни мигове!” Като прочели това, двете приятелки се спогледали, погледнали нагоре, от където им се усмихвало и махало с ръка джуджето и хукнали веднага към къщи.
Разровили всичките си играчки, избрали най-хубавите и започнали да ги опаковат в подходяща хартия и да пишат пожелания. Толкова били улисани в своята работа, че дори не си говорили, нито обръщали внимание на бабата, която ги гледала с учуден и пълен с въпроси поглед...
След като приготвили всичко, бързо хукнали към детския дом, който бил в тяхното градче. Оставили всичко там, и много се изненадали, че не само те са се сетили за това, явно посланието, което бе изпратило джуджето бе стигнало до всички! Така доволни и щастливи се прибраха в къщи с идеята да говорят със своите родители и да им предложат да поканят на коледната трапеза две деца от дома, за да споделят с тях своята радост!

Весела Коледа на всички! Бъдете добри!

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата"



Коментари
4 коментара

Анна-Мария , ,

Публикувано на 31.12.2010

браво за приказката много ми хареса страхотна история

Мими , 13 г.,

Публикувано на 21.01.2011

мн е хубава брррраво

Вероника Бибанова, 10 г.,

Публикувано на 01.02.2011

Приказката е много хубава

Катрина Стефанова, 10 г.,

Публикувано на 21.02.2011

приказката показва колко хубаво е да си добър и да помагаш на децата без семейство

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град